Astrid & Lies + Wolkendragers : Joachim Badenhorst & Peter Holvoet-Hanssen

deel een rit op carpool.be

vr 16.07.2021

| ► deuren open: 13:30 uur / Astrid & Lies begint om 14:00 | ► / Gratis € Kassa | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

De 4AD-sessies Blankaart zijn een samenwerking tussen Muziekclub 4AD en Provincie West-Vlaanderen.

De 4AD-sessies Blankaart zijn gratis, reserveren niet verplicht.


Astrid & Lies
(be)

Lies Gallez en Astrid Sioen brengen met ‘Alles telt’ een voorstelling met muziek en poëzie. Want alles telt, u ook.

In het spanningsveld tussen muziek en poëzie vinden hartsvriendinnen Astrid en Lies elkaar. Via deze interdisciplinaire kruisbestuiving zoeken naar wat hen in deze wereld drijft en wat hen verbindt. Hun voorstelling Alles telt verhaalt over de gaten die het leven slaat, over hoe het lichaam altijd alles weet, over de zwaartekracht die ons recht houdt en remt, over gaatjes in tanden, dromen kunnen horen en over wild vlees.

Schrijfster Lies Gallez, ook lesgever aan anderstalige nieuwkomers, is dé coming woman van de Nederlandse Letteren. In januari riep het NRC Handelsblad haar uit tot Rijzende Ster van 2021 en ze won eerder de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs, de Hendrik Prijs-prijs en de TOTAALprijs. Haar verhalen verschenen in De Gids, Kluger Hans en Deus Ex Machina en in maart debuteerde ze met haar verhalenbundel Het water vangen bij Uitgeverij Querido. Gallez sprokkelt haar woorden liefst onder de bomen, waar ze lichtvoetig diepgaande verhalen schrijft. Met een groot hart voor de Nederlandse taal, speelt ze met klank, beeld en metafoor.

De Veurnse Astrid Sioen is gebeten door muziek en theater en speelt reeds accordeon van haar 6 jaar. Zang, toneel, opleidingen in jazz/pop/rock… Astrid is van veel markten thuis, wie kent haar nog van haar onvergetelijke passage op 4AD’s 30-urenmarathon? Aan de zijde van soulmate Lies zet ze haar accordeon even aan de kant, om met haar stem de juiste toon te zetten bij Gallez’ aangrijpende verhalen.

  Peter Holvoet-Hanssen en Joachim Badenhorst
  (be)

  Modern troubadour/dichter Peter Holvoet-Hanssen en Belgisch rietblazer met wereldfaam Joachim Badenhorst brengen met ‘DE WOLKENDRAGERS’ een overrompelende totaalervaring waarin woord en klank één worden. Een ode aan de laatste vrijplaats, die van de poëzie.

  Vlaanderen, nabije toekomst. De digitale reus Goleman verovert de Westerse wereld en wil elk individu controleren. Maar een nieuwe tegencultuur broeit als een onderstroom en bloeit open in ‘Onderland’, zoals het jonge verzet zich noemt. Hun helden zijn waternimf Eurydice en dichter Paul van Ostaijen. Hun geliefde muziek wordt verklankt door ‘Zero Years Kid’.

  Dat is het uitgangspunt van ‘DE WOLKENDRAGERS’, het nieuwe gedichtenboek van de Antwerpse Peter Holvoet-Hanssen (bekroond van de Debuutprijs tot Cultuur-en Arkprijs). Deze voormalige stadsdichter van Antwerpen, wie kent hem nog van zijn passage tijdens Île D’Amour 2009, is niet enkel een baanbrekende ontdekkingsreiziger in de literatuur, maar wordt algemeen gerekend tot de top van voordrachtkunst in de Lage Landen: een onnavolgbaar moderne troubadour. Na zijn de voorstelling met Mauro Pawlowski bij zijn dichtbundel ‘Blauwboek’ (Louis Paul Boon Prijs 2019)  is ‘DE WOLKENDRAGERS’ een zinderende apotheose waarbij woord en zang, muziek en beeld samenvloeien tot één betoverend geheel.

  Rietblazer Joachim Badenhorst, ‘de wonderboy der improvisaties’, levert de muziek. Badenhorst, reeds in 2011 door jazzjournalisten tot beste klarinettist verkozen, staat voor verfijning en virtuositeit. Badenhorst verdeelt zijn tijd tussen België en New York en hij speelt, improviseert en componeert in de meest diverse combinaties en groepen. Hij wijdt zich aan solo-voorstellingen, ad-hoc samenwerkingen met muzikanten zoals Fred Van Hove, C. Spencer Yeh, Toma Gouband, John Butcher, Josh Berman, Dan Peck en maakt deel uit van de meest uiteenlopende projecten waaronder Carate Urio Orchestra, reeds te zien op het 4AD-podium.

  Verwacht u met ‘DE WOLKENDRAGERS’ aan een vitale, bedwelmende totaalervaring met een helende kracht – zelfs de reus Goleman vergeet even zijn vernielzucht.