Belpop Bonanza Superstar (try-out)

deel een rit op carpool.be

vr 26.01.2024

| ► deuren open: 20:00 - 22:30 uur / begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3.2 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

theater @ 4AD

Belpop Bonanza Superstar

Jan Delvaux en Jimmy Dewit komen hun nieuwe Belpop Bonanza-voorstelling uitproberen op 26 januari!

België telt zes wereldhits. Na 60 jaar popmuziek. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week. Toch mag ons internationale gewicht niet onderschat worden.

Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? De duurste platenhoes ooit? Het hoogtepunt van alle Franse trouwfeesten? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij.

We zijn vaak supersterren in het buitenland.

En we zijn ook vaak belangrijk voor supersterren.

Het logo van The Beatles? De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? De grootste Turkse popster aller tijden? De strafste hit van Blur? Het rustigste nummer van Motörhead? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.

Belpop Bonanza Superstar wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend.

OVER BELPOP BONANZA

Belpop Bonanza (°2013) is het keurmerk waaronder Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) theater, televisie, boeken, cd’s, speldozen, quizzen en wandelroutes maken over de mooiste momenten uit de nationale muziekgeschiedenis. Met kennis van zaken en met de nodige knipogen.

Belpop Bonanza Superstar is al het 8ste podiumproject van het duo. Ze maakten 4 reguliere theatervoorstellingen, bedankten de jarige Will Tura met een ode (Tura Special), gingen de Nederlanders bedanken (Merci Nederland) en maakten meer dan 25 voorstellingen op maat van gemeenten en regio’s (Belpop Bonanza City Specials).

OVER DE MAKERS

Jan Delvaux (°1962) is op jonge leeftijd in een vat met verhalen over Belgische popmuziek gevallen. Hij schrijft er boeken over, was de externe harde schijf van Belpop op Canvas en is elke zaterdagmiddag te horen op Radio 1.

Jimmy Dewit (°1971) is muziekmaker, muziekkiezer en muziekprater. Hij maakt soundtracks voor televisiereeksen en geluid voor reclamespots, draait als DJ Bobby Ewing platen onder eigen naam en met Discobar Galaxie en is stichtend lid van Belpop Bonanza.