Boogie Beasts – Zomerse Vrijdag

deel een rit op carpool.be

vr 12.08.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Boogie Beasts begint om 20:30 | ► | ► Zowel staand als zittend evenement |

Boogie Beasts
(be)

Met een stevige bottle moonshine in de hand, brengen de taalgrensoverschrijdende mannen van Boogie Beasts zompige onversneden power rock, à la facon du Triggerfinger, DeWolff of ZZ Top. L’union fait la forçe, en eendracht maakt pracht!

Oh ja, het zal knallen aan de Kleine Dijk op 12 augustus dankzij Boogie Beasts met hun smerige, hitsige en op de heuppartij mikkende bluesrock’n roll. Heerlijke licks en stevige riffs, hypnotiserende slides en een naar de maan huilende mondharmonica: het vierkoppige Boogie Beasts vertolkt zijn voorliefde voor (hill country) blues op geheel eigen bestiale wijze. Daar op de cross roads waar ook The Black Keys, Morphine en –iets dichter bij huis- Triggerfinger hun duivels ontbinden, slaat Boogie Beasts toe.

Met hun derde album ‘Love Me Some’ drijven de twee Vlaamse en twee Waalse muzikanten van Boogie Beasts vanuit de Belgische zijarmen van de Mississippi richting de oppervlakte van het Vlaamse muzieklandschap. De plaat, de singles Howl en Mine All Mine gemixt door de Detroit garagerock godfather Jim Diamond (oa. The White Stripes & The Sonics) werd opgepikt door Cedric ‘Sore Loser’ Maes tijdens De Week van de Belgische Muziek op Willy, met een fantastische live set uit de studio als gevolg. Ook Classic 21 en Radio 1 gingen overstag voor Boogie Beasts’ rootsriffs.

Met Boogie Beasts op Zomerse Vrijdag toveren we ons terras om tot een zweterige 4AD-juke joint, welgekomen.