Calicos

deel een rit op carpool.be

vr 29.11.2024

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3.4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Calicos

Indiegeheim van eigen bodem komt tweede plaat voorstellen

Met de hoofdvogel van de Rock Rally 2018 op zak nam Calicos de tijd om aan een debuutplaat te werken. The Soft Landing arriveerde in volle coronaperiode (mei 2021) en bewees dat de indie americana van de band zijn plek had in het Belgische muzieklandschap. De plaat werd de hemel ingeprezen en de single Nova werd zelfs een dikke alternatieve hit, met onder meer 3 weken op 1 in Vox op Radio 1. Live staat de band als een huis, dankzij het uitmuntende samenspel van zes vaklui en het hemelse stemgeluid van frontman Quinten Vermaelen.

De sound van de band mag door de jaren heen wat opgeschoven zijn naar de pure indie van een Sharon Van Etten of Kurt Vile, de americana en folk rock van de beginjaren zit nog stevig in hun DNA. Comedown, Reliving en The Siren zijn stuk voor stuk sprankelende singles die het de afgelopen maanden uitstekend deden op radio en streaming. In de laatste rechte lijn naar hun nieuwe album, dat op 22 november uitkomt, is het bestbewaarde indiegeheim van de Lage Landen klaar om helemaal door te breken.

Voorproefje ‘In Motion’ doet ons alvast stevig verlangen naar hun passage in Diksmuide, luister hieronder en kom af!