GA-20 + Scott H. Biram

deel een rit op carpool.be

za 10.06.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Scott H. Biram begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,2 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Scott H. Biram
(usa)

The Dirty Old One Man Band keert terug naar 4AD!

Deze Amerikaanse reizende legende brengt een eigenzinnige mix van blues, hillbilly, country en punkrock. Hij tourt al sinds 2005 als een onvermoeibare gezant van de Texaanse Blueskerk en brengt telkens een ontzettend energieke performance.

Hij stampt met zijn voet, blaast in z’n harmonica, martelt zijn snaren en schreeuwt zijn teksten tot iedereen in het publiek een bekeerlinge is van het Scott-geloof. Een truc die hij na jaren tourervaring geperfectioneerd heeft, met niet meer dan zichzelf, een gitaar en een overtuiging.

Om het nog kort over die overtuiging te hebben: in 2003 kwam Biram bijna om het leven toen zijn vrachtwagen betrokken was bij een frontale botsing op een snelweg in Texas. Terwijl hij aan zijn bed gekluisterd was, nam Biram een ​​EP op, ‘Rehabilitation Blues’. Minder dan twee maanden na het ongeluk speelde hij een legendarische show in Austin’s Continental Club, waar hij op het podium optrad in een rolstoel, de infusen nog bengelend aan zijn armen.

Onderschat deze man dus niet. Een reizende legende en de perfecte metgezel voor GA-20.

GA-20
(usa)

Amerikaans trio dat heerlijk tijdloze bluesrock met een verfrissende, moderne toets brengt.

“We willen muziek maken waar we zelf naar willen luisteren”. Een gezond uitgangspunt van deze band uit Boston, Massachusetts dat sinds 2018 een steile ladder aan het beklimmen is naar de top. Hun missie: een stevige revival opstarten van de traditionele blues. Een meer dan nobel doel waar ze in de VS al goed mee gestart zijn. Ze hebben ondertussen al drie platen uit en touren alsof hun levens ervan afhangen. Hun muziek bevat alle blues elementen waar je op hoopt, aangevuld met toefjes garagerock, rythm en surfrock.

Ze laten zich inspireren door de late jaren ‘50/vroege jaren ’60 blues, r&b en rock-‘n-roll. Hun grote helden die ze in hun nummers meenemen zijn Howlin’ Wolf, Hound Dog Taylor, Otis Rush, Johnny “Guitar” Watson en vele anderen. Live spelen ze altijd vol overgave en creëren ze een smakelijke mood die je naar de gouden tijden van de blues katapulteert.

GA-20 doet het zonder bassist. Pat Faherty en Matthew Stubbs smijten zich op gitaar, Chris Anzalone werkt af op drums. Stubbs speelde trouwens een tijdje in de band van bluesgigant Charlie Musselwhite. En die vreemde bandnaam, hoor ik je denken? Een verwijzing naar de beroemde versterker die door Gibson werd geproduceerd in de jaren ’50.

Voor fans van The Black Keys, Seasick Steve, Neal Francis en volle baarden.