JAMBINAI + WANHEDA

deel een rit op carpool.be

vr 02.06.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / WANHEDA begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,2 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

WANHEDA
(be)

Belgisch postrockcollectief neemt je mee op een diepe, instrumentale trip.

WANHEDA is not your average postrockband. Ze putten uit een wijde waaier aan invloeden, gaande van bluesrock, jazz en klassiek gitaarwerk tot post-metal. Het resultaat is een zorgvuldig samengestelde, eigen sound die de geduldige luisteraar naar epische climaxen brengt.

Tijdens de covidlockdown werkte de band hard aan hun debuutplaat ‘Desert of Real’. Achter de cinematische soundscapes schuilt een diepere betekenis, waarbij WANHEDA onder andere nadenkt over de invloed van technologie op de maatschappij. Dansende Beren over dat album: “Desert of Real neemt je als luisteraar op een fijne trip doorheen gitaarriffs en opbouwende instrumentaliteit.”

WANHEDA is de gedroomde start van onze avond met Zuid-Koreanen van JAMBINAI.

Voor fans van MONO en This Will Destroy You.

JAMBINAI
(sk)

Zuid-Koreaans postrockfenomeen combineert traditionele folkinstrumenten met metal en elektronische muziek.

Postrock meets folkinstrumenten meets Zuid-Korea. Meer zouden we eigenlijk niet nodig mogen hebben om je te overtuigen van deze bijzondere band. De mix van rustige en filmische passages die klimmen naar een allesoverheersende climax doet denken aan MONO, This Will Destroy You en Godspeed You! Black Emperor, een rijtje waar ze zonder blozen tussen mogen staan. Maar de band heeft nog een unieke troef in de hand: de traditionele folkinstrumenten die ze vakkundig beheksen tot er een haast duivelse klank uitkomt, een magische combinatie die voor intrigerende muziek zorgt. Jambinai timmert al elf jaar hard aan de weg en is een vaste waarde geworden in eigen land. Op 2 juni brengt de band zijn sterke livereputatie én de gloednieuwe EP ‘Apparition’ helemaal tot in Diksmuide.