Jessica Moss + Fleur de Feu

deel een rit op carpool.be

za 22.10.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Fleur de Feu begint om 20:30 | ► / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3.20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Fleur de Feu
(be)

Een ceremoniële en occulte totaalbeleving, die aan het hart en de ribben kleeft. Met ‘A Fire Ceremony’ creëert Fleur de Feu een symbolisch muzikaal ritueel als diepzinnig vaarwel voor de corona-overlijdens om ons heen.

Loutering op een schijfje: A Fire Ceremony is het nieuwe album van Fleur De Feu, een muzikaal project van Dominique Van Cappellen-Waldock. Een schitterende parel, die verscheen op Caliban Records –tussen Björk, Poppy Ackroyd of Emiliana Torrini-, het experimenteel filiaal van One Little Independant (opgericht door Crass-muzikant en filosoof Penny Rimbaud). Een album ter nagedachtenis aan de dierbaren die we verloren hebben tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 en muzikaal majestueus van wanhoop naar het goddelijke beweegt, het isolement van de afgelopen twee jaar vertegenwoordigd maar ook overstijgt. Als een moment van catharsis bij artiest én luisteraar.

Dominique Van Cappellen-Waldock, ook frontvrouw bij alternatieve rockband Baby Fire en medeoprichter van het managementbureau dat vrouwen in de muzieksector ondersteunt: Une Fois, kreeg het idee voor Fleur De Feu in april 2020. Een vriendin van haar stierf moederziel alleen in het ziekenhuis, bij de daaropvolgende begrafenis mocht ze niet aanwezig zijn. Overweldigd door deze gebeurtenis, broeide ze op het idee van ‘A Fire Ceremony’.

On a pu réfléchir à comment ouvrir un fastfood, pas comment honorer les morts” (de Franse schrijver Françoise Bloch). Getroffen door de noodzaak naar verbinding in rouw is A Fire Ceremony veel meer dan een album, maar ook een live ritueel, dat de mensen wil eren die tijdens de coronapandemie gestorven zijn en waarvoor geen publieke begrafenissen hebben kunnen plaatsvinden. Symbolisch, spiritueel en sjamanistisch, overstijgt de vuurceremonie de grenzen van een gewoon optreden. Met vuur en repetitieve beats laat Fleur De Feu ons uit de lineaire tijd stappen en worden we overgenomen door de heilige tijd.

Laat je de hand nemen door Dominique Van Cappellen-Waldock tijdens deze spiritueel-muzikale beleving.

Jessica Moss
(ca)

Componist/violist Jessica Moss laat ons licht zien waar er geen is…

Jessica Moss is vooraanstaand lid van de Constellation familie en hoofdrolspeler bij Silver Mt. Zion, Black Ox Orkestar, Carla Bozulich en het laatste werk van Vic Chesnutt. En alsof deze credentials nog niet voldoen kneedt Moss uit het ruw behandelde, versterkte, vervormde en ontmantelde geluid uit indringend en onverbiddelijk minimalist post-classicisme. Op haar vorige album Phospenes lijkt ze een diepe eenzaamheid wagenwijd open te breken en je genadeloos mee te sleuren richting de geïsoleerde glinstering die oplicht in een hermetische duisternis.

Moss komt naar Diksmuide met haar gloednieuwe album Galaxy Heart, een kosmische trip vol ruwe en zoekende energie met gastbijdragen van Jim White (Dirty Three) en Thierry Amar (Godspeed You! Black Emperor). Wonderschoon en adembenemend.