Joachim Badenhorst’s Zero Years Kid + Attention Attention

deel een rit op carpool.be

za 02.12.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:00 uur / Attention Attention begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa / 3 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Attention Attention

De warme opener van een boeiende avond: Attention Attention!

Wat begon met de zoldervondst van een old skool tape recorder en enkele opnames van een anoniem strijkersensemble, mondde uit in Attention Attention. De band uit Koksijde brengt een vintage sound die soms doet denken aan Alex Turner en Roy Orbison. Ze klinken als een balorkest met een voorliefde voor popsongs en crooners. Warme muziek die het koude najaar meteen zal doen vergeten.

Na jaren sleutelen brachten ze met gepaste trots de EP ‘The Beach Stays The Same’ uit dit voorjaar, met de gelijknamige single dat een eerbetoon is aan jeugdvrienden die er niet meer zijn. Ze zochten nog een beeld dat de tand des tijds weer te overleven, en vonden er één: de zee.

Da Music over die plaat: “Kwaliteitsvolle songs. De strijkers doen de zon zo breken door het dikke wolkenpak, waaronder we deze dagen gebukt gaan.”

Attention Attention bestaat uit leden van o.a. Gesman, Just as June & Zinger (winnaar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel & De Beloften).

Joachim Badenhorst’s Zero Years Kid

Joachim Badenhorst neemt je mee op een gloednieuw avontuur met Zero Years Kid, een eclectisch kwartet met een verrassende visuele wending.
In samenwerking met CC Kruispunt.

Rietblazer Joachim Badenhorst is een van de boeiendste en meest avontuurlijke Belgische jazzmuzikanten van de voorbije twee decennia. Hij is solo actief en een veel gevraagd muzikant voor allerhande projecten. Dit keer komt hij volledig zijn eigen ding doen. Verwacht je aan een heel nieuw universum, ontworpen met kunstenaar Rinus Van de Velde.

Zero Years Kid is een speeltuin waarin Badenhorst nieuwe ideeën en andere interesses een plaats geeft. Samen met Jan de Vroede, Lennart Heyndels en Erik Heestermans brengt hij een kleurrijk spectrum van jazz/impro, pop, experiment en r&b.

Als kers op de taart neemt kunstenaar Rinus Van de Velde het visuele aspect voor zijn rekening. Tijdens de concerten wordt zijn film ‘La ruta natural’ vertoond, spelen de muzikanten in Van De Velde-kostuums en zijn ze omringd door objecten uit zijn fascinerende wereld. Een memorabele trip, da’s een vaststaand feit.