Jon Spencer & The HITmakers + Tuff Guac

deel een rit op carpool.be

vr 17.06.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Tuff Guac begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

TUFF GUAC
(be)

Tuff Guac brengt old school cowboy garage pop vol fuzzy licks, catchy riffs en dansbare tunes.

Rafael Valles Hilario heeft het voor mekaar. Het opperhoofd van Belly Button Records gooit hoge ogen met zijn soloproject Tuff Guac. Zo hoog zelfs dat Rafael de top van Humo’s Rock Rally 2022 als een van de finalisten bereikte. Waar hij samen met Wim De Busser (King Dick, Zita Swoon, Emiliana Torrini, Helmut Lotti, The Baboons…), Jasper Suys (Watchoutforthegiants, Mogo) en Gert-Jan Van Damme (Mogo) de band live omvormde van soloproject tot een echte retro rockgroep.

Vanuit de garage van Rafael keren we terug naar The Golden 60’s waar er niet alleen mensen op de maan landden maar deze muzikale tijdreiziger ons ook doordrenkt met alles van vintage bubblegum pop vibes tot hevige country shredding. Rafael brengt met Tuff Guac iets wat veel meeheeft van een modderige Beatles of zelfs iets wat een eigen twist geeft aan The Kinks. Een sound die muzikale heimwee oproept. Om deze sound te ervaren moet er niet verder gekeken worden dan naar het debuutalbum “Green and Handsome”. 13 nummers die keer op keer nostalgie oproepen en je doen afvragen of je nu niet naar een 60’s radio aan het luisteren bent.

Om geen last te krijgen van de muzikale heimwee raden wij alvast aan om dit optreden niet te missen!

Jon Spencer & the HITmakers
(vs)

De legende Jon Spencer is terug… Compromisloos as ever, obsceen & gitaargeil, scabreus en baldadig: soooo…. let’s rock ‘n’ roll!

Jon Spencer is een man met een missie, al sinds hij in de jaren tachtig aan het hoofd stond van de geweldige noiseformatie Pussy Galore. En die missie is de RROOOOLLL in rock’n roll in dikke vette hoofdletters uitschreeuwen. Zo deed hij ooit een legioen van seks verstoken straight edgers schuimbekken van woede door één van hun nummers doodleuk Fuck Ian MacKaye te noemen. Met zijn pelvis die alle kanten uitschiet trok hij blues en rock-‘n-roll naar zich toe, om het vervolgens te spelen als een echte punk, met een dikke saus seventies psychedelica en funk erbovenop. Het resultaat, was het nu met zijn Blues Explosion, Boss Hog, Heavy Trash of solo, altijd pretentieloze en meedogenloos swingende muziek maken, die lonkte naar een kinky slaapkamer en heel geestige bizarre feestjes.

Het levenselixir dat rock-‘n-roll heet, doet duidelijk niet aan houdbaarheidsdatums. Ten bewijze? Jon Spencers nieuwste nakomeling, het epische Spencer Gets It Lit. Vintage Jon Spencer gebrouwd in ’s werelds bizarste garage: van groovy electro-boogie, fuzzy art-pop, verwrongen psychedelische uitbarstingen, industriele sleaze, spacy country funk, en futuristische elegantie, Spencer doet het allemaal. Spencer Gets It Lit is zijn meest complexe plaat in jaren, een donkere én dansbare odyssee uitgebracht als 13 gemene songs over liefde, verlies, lust en leven. Postmoderne verdorvenheid, geperst in een vunzig prachtplaatje.

Zijn live begeleidingsband van het moment heet –nomen est omen- The HITmakers, en herbergt schoon volk als Janet Weiss (Sleater Kinney, Wild Flag, The Jicks…). Bereidt u voor op één geweldig bevrijdende viering van de rock’n roll, wervelende waanzin verpakt als concert waarbij het zweet u van de haren drupt en uw brein zal doen knetteren. Zin in?