Jon Spencer & The HITmakers

deel een rit op carpool.be

vr 17.06.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Jon Spencer & the HITmakers (vs)

De legende Jon Spencer is terug… Compromisloos as ever, obsceen & gitaargeil, scabreus en baldadig: soooo…. let’s rock ‘n’ roll!

Jon Spencer is een man met een missie, al sinds hij in de jaren tachtig aan het hoofd stond van de geweldige noiseformatie Pussy Galore. En die missie is de RROOOOLLL in rock’n roll in dikke vette hoofdletters uitschreeuwen. Zo deed hij ooit een legioen van seks verstoken straight edgers schuimbekken van woede door één van hun nummers doodleuk Fuck Ian MacKaye te noemen. Met zijn pelvis die alle kanten uitschiet trok hij blues en rock-‘n-roll naar zich toe, om het vervolgens te spelen als een echte punk, met een dikke saus seventies psychedelica en funk erbovenop. Het resultaat, was het nu met zijn Blues Explosion, Boss Hog, Heavy Trash of solo, altijd pretentieloze en meedogenloos swingende muziek maken, die lonkte naar een kinky slaapkamer en heel geestige bizarre feestjes.

Het levenselixir dat rock-‘n-roll heet, doet duidelijk niet aan houdbaarheidsdatums. Ten bewijze? Jon Spencers nieuwste nakomeling, het epische Spencer Gets It Lit. Vintage Jon Spencer gebrouwd in ’s werelds bizarste garage: van groovy electro-boogie, fuzzy art-pop, verwrongen psychedelische uitbarstingen, industriele sleaze, spacy country funk, en futuristische elegantie, Spencer doet het allemaal. Spencer Gets It Lit is zijn meest complexe plaat in jaren, een donkere én dansbare odyssee uitgebracht als 13 gemene songs over liefde, verlies, lust en leven. Postmoderne verdorvenheid, geperst in een vunzig prachtplaatje.

Zijn live begeleidingsband van het moment heet –nomen est omen- The HITmakers, en herbergt schoon volk als Janet Weiss (Sleater Kinney, Wild Flag, The Jicks…). Bereidt u voor op één geweldig bevrijdende viering van de rock’n roll, wervelende waanzin verpakt als concert waarbij het zweet u van de haren drupt en uw brein zal doen knetteren. Zin in?