Karate

deel een rit op carpool.be

vr 09.12.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / TBA begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Karate
(us)

Van een Bostonse gitaarband die mee de fundamenten legde voor alles wat nadien onder de noemer emorock en in als postrock zou doorgaan, evolueerde Karate onder de strakke regie van Geoff Farina steeds verder. Vanaf Unsolved sijpelde er een aanzienlijke dosis jazz in hun muziek, wat het universum van het drietal op slag een stuk dromeriger, én spannender maakte. Zo promoveerden ze tot Duyster-klassiekers, tot in 2005 het doek viel en een solide schare fans in rouw achter bleef.

4AD likte zijn wonden met herinneringen aan hun drie legendarische passages, zoals het concert met Unwound in 1998 of de opening van onze gloednieuwe zaal in 2005. Hun typische jazzy postrock, Farina’s warme stemtimbre, de verstilde en evocatieve sfeer en meanderde songs… Karate was meer dan een unieke band, een concert van Karate was een belevenis.

Tot 2022… Dit najaar komt Karate terug naar 4AD (samen met Genk de enige concerten in België), waar wij hun tijdloze klasse met open armen zullen ontvangen!

  • bekijk video

    Karate – Diazapam/Small Fires (live) Music Hall of Williamsburg 7-9-2022