Karate + VENTILATEUR

deel een rit op carpool.be

vr 09.12.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / VENTILATEUR begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Belangrijke praktische info! Kom je naar het optreden van Karate in 4AD? Houd dan rekening met de kerstmarkt en loopwedstrijd die op hetzelfde moment doorgaan in Diksmuide. Concreet zal onze straat ‘Kleine Dijk’ tussen 20.00 en 21.00 uur afgesloten zijn voor autoverkeer, ook parking Beerstblote is dan niet toegankelijk. Wie voor 20.00 uur komt kan daar wel nog parkeren, wie later komt raden we aan om plaats te zoeken op de IJzerlaan en de straten daarachter. Kom dus zeker op tijd zodat je niets van de optredens mist! De deuren openen om 20.00 uur, VENTILATEUR start om 20.30 uur. Het 4AD Muziekcafé opent al om 15.00 uur.

VENTILATEUR
(be)

De terugkeer van Karate gaan we in stijl openen met de Bruggelingen van VENTILATEUR, een zwoele en opzwepende mix tussen postrock, jazz en soul.

Om deze mooie avond nog een tikkeltje mooier te maken komt het Brugse trio VENTILATEUR ons vergezellen. Hun instrumentale muziek is een zoektocht naar verbindingen tussen bas, drum en gitaar. Een ideale sfeerzetter voor onze Amerikaanse vrienden. Voor fans van Dans Dans, Nordmann en eigenlijk ook Karate.

Karate
(us)

Van een Bostonse gitaarband die mee de fundamenten legde voor alles wat nadien onder de noemer emorock en in als postrock zou doorgaan, evolueerde Karate onder de strakke regie van Geoff Farina steeds verder. Vanaf Unsolved sijpelde er een aanzienlijke dosis jazz in hun muziek, wat het universum van het drietal op slag een stuk dromeriger, én spannender maakte. Zo promoveerden ze tot Duyster-klassiekers, tot in 2005 het doek viel en een solide schare fans in rouw achter bleef.

4AD likte zijn wonden met herinneringen aan hun drie legendarische passages, zoals het concert met Unwound in 1998 of de opening van onze gloednieuwe zaal in 2005. Hun typische jazzy postrock, Farina’s warme stemtimbre, de verstilde en evocatieve sfeer en meanderde songs… Karate was meer dan een unieke band, een concert van Karate was een belevenis.

Tot 2022… Dit najaar komt Karate terug naar 4AD (samen met Genk de enige concerten in België), waar wij hun tijdloze klasse met open armen zullen ontvangen!

  • bekijk video

    Karate – Diazapam/Small Fires (live) Music Hall of Williamsburg 7-9-2022