Open Bunker Day

deel een rit op carpool.be

za 01.02.2020

| ► deuren open: 18:00 - 22:00 uur / Rondleiding begint om 18:00 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Op zaterdag 1 februari openen verschillende Europese muziekclubs hun deuren voor elkeen die wil langskomen. Deze derde Open Club Day is voor ons opnieuw een ideaal moment om een bepaald aspect van onze werking in de kijker te zetten.

Tijdens de eerste editie gingen we dieper in op de details van een concertavond: van het ontvangen van muzikanten met de daar bijhorende riders tot de opstelling van het podium met licht en klank; het passeerde allemaal de revue. Vorig jaar kon je dan weer in onze concertzaal terecht voor een (h)eerlijk diner, met hart en ziel gekookt door onze vrijwilligers die zich telkens uitsloven voor onze concerterende muzikanten.

Dit jaar plaatsen we onze repetitieruimtes centraal en dat doen we onder de noemer ‘Open Bunker Day’.

Programma

Rondleiding

Om 18.00 uur is er een rondleiding doorheen onze gebouwen. Onze gidsen vertellen je het volledige, bijna 32-jarige, verhaal van onze werking. Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht via justine@4ad.be.

Concerten

Tussen 20.00 en 22.00 uur kan je terecht in onze drie repetitiebunkers voor gratis concerten van opkomende bands. We organiseren deze concerten in samenwerking met de jongeren van Kultjer Sjok, die cultuur dichter bij de Diksmuidse jeugd brengen.

Ponykamp
(be)

20.00 en 21.00 in bunker 3

Gents drietal dat songs fabriceert tussen garage pop, sprookjespunk en wat pschychedelica. Dans- en meezingbaar, van fluitend tot averechts, van hoekig tot waterijsjes en lama’s in het rusthuis.

Waren finalist van Tomorrowband 2019.

Pollydox
(be)

20.15 en 21.15 in bunker 2

Zijn te vinden in Oost-Vlaamse punkkrochten.

Of zoals ze zelf melden: “In elke stad, dorp of gemeente is er zo wel ne keirel me een hoekske af. awel als ge der zo vier bij 1 zet krijgt ge Pollydox.”

Punk dus, of hadden we dat reeds gezegd? O ja, we bedoelen 77 punk, verwacht dus geen moeilijkdoenerij of atonale klankschema’s, neen, maar verwacht wel tonnen ambiance en goesting.

Meltheads
(be)

20.30 en 21.30 in bunker 1

Deze Antwerpenaren omschrijven zichzelf als “4 nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen, we houden van bier, eitjes en feesten. We spelen een mix van garage, punk en surf”.

Zeer duidelijk wat ons betreft.