Portland (try-out) + Isaac Roux

deel een rit op carpool.be

vr 14.04.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Isaac Roux begint om 20:30 | ► 15 € Korting / 17 € VVK / 19 € Kassa / 3,8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Isaac Roux (solo)

Isaac Roux is het indiefolkproject van singer-songwriter Louis De Roo. Verwacht je aan poëtische teksten, warme klanken en subtiele, dromerige elektronica.

Na twee jaar schrijven is Isaac Roux klaar om zijn muziek eindelijk op de wereld los te laten. Zijn debuutsingle ‘White Rose’ toont alvast zijn kwaliteiten om catchy indiepop songs te creëren. Later dit jaar moet een volledige EP volgen.

Isaac Roux won de Publieksprijs op Humo’s Rock Rally in 2022. Hij speelde al supports van The Haunted YouthMooneye en Marble Sounds.

Hij is ook kersvers finalist bij de Nieuwe Lichting 2023 van Studio Brussel.

Voor fans van ÁsgeirRY X, Ben Howard, Bon Iver en Perfume Genius.


Portland

Portland komt ons opnieuw verblijden met dromerige elektronica en oprechte indiepop. Ze komen zich in 4AD klaarstomen om hun gloednieuwe plaat ‘Departures’ mee op tour te nemen.

Portland is in korte tijd een gevestigde waarde geworden in het Belgische muzieklandschap. Het begon met een finaleplaats in Humo’s Rock Rally in 2016. Twee jaar later behoorden ze tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Oorwurm ‘Pouring Rain’ werd een veel gedraaide radiosingle. De uitverkochte clubtour toonde de impact van hun prachtige droomwereld op debuutplaat ‘Your Colours Will Stain’. Ook Rock Werchter, Pukkelpop en The Great Escape ontvingen Portland met open armen.

De groep vervlecht hedendaagse indiepop met americana en folk, soms afgewerkt met een vleugje elektronica.

In 2022 trok de groep naar het Verenigd Koninkrijk om het vervolg te schrijven dat dit jaar in maart verschijnt. ‘Departures’ belooft een nieuw hoofdstuk te worden in de prachtige sound die Portland tot nu toe wist te creëren. In primeur te horen op de try-out in 4AD!

Update 08/03:
We vernamen onlangs het nieuws over het onverwachte vertrek van zangeres Sarah Pepels uit Portland. Maar maak je geen zorgen: de try-out gaat door zoals gepland!