Ronker + Suncreek

deel een rit op carpool.be

zo 30.07.2023

| ► deuren open: 16:00 uur / Suncreek begint om 16:00 | ► | ► Staand evenement |

concert @ Polderpand

Stad Onderstroom Concerten

Deze concerten maken deel uit van Stad Onderstroom, het gratis zomerfestival in Diksmuide. Dit jaar nemen we het Polderpand over en organiseren er een zomer lang exposities, film, muziek, literatuur. Er is ook een pop-upbar in een voormalig restaurant. Alle info over Stad Onderstroom via deze link.

Suncreek
16.00 uur

Een lekkere cocktail van new wave, postpunk en garagerock die – het valt niet tegen te houden – je automatisch doet headbangen. Ze maakten furore tijdens Humo’s Rock Rally en schopten het tot de halve finale. Nu zijn ze bezig met de nodige live-ervaring op te bouwen op plekken als Red Rock Rally en Frietrock.

Invloeden komen van grootheden als The Cure, The Libertines en Red, maar bovenal stormen ze door met hun eigen sound.

Dansende Beren over de single Palmer: “De stem van frontman Thibault Doise beukt er dan weer stevig in met een duisternis die maar weinig zangers gegeven is. “Palmer” is daardoor zowel dansbaar als donker en dat is ook hoe we Suncreek het liefst horen.”

Ronker
18.00 uur

Het leven is al complex genoeg, RONKER zoekt z’n zwaarte in simpliciteit. Ze balanceren op uitersten, met één been in het gitaargeweld uit de nineties, het andere hangend in de galmen van de jaren ’80. Postppunkgaze of indiemetal? Het kan alle kanten op. Een band die live vlotjes over je heen walst. Weinig zever, veel zweet. Een perfecte match met de locatie in het Polderpand.

Ze releaseten onlangs de eerste EP ‘Self Loathing Self Help’, gemixt door niemand minder dan 4AD-huisvriend Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader).