Sindicato Sonico + Gadje Scum

deel een rit op carpool.be

vr 07.07.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Gadje Scum begint om 20:30 | ► | ► |

concert @ 4AD

Gadje Scum
(be)

Snijdende gitaren en scheurende blazers, jankende dubsirenes en pompende bassen. Een gedurfde, chaotische sound die een harmonieuze mix vormt tussen wereldmuziek en dansbare electronica: dat is het recept van Gadje Scum.

Gadje Scum ontstond in 2011 in Gentse contreien onder de vleugels van Den Hoed Music vzw. Drie blazers, een gitarist en een MC – die soms ook eens een didgeridoo ter handen neemt – vormen samen Gadje Scum.

Wereldmuziek? Electronica? Gadje Scum slaat zijn tentakels uit tot ver over deze genres heen. De vijf energiekelingen maken de brug tussen exotische klanken en harde beats, met invloeden uit gipsy, drum-‘n-bass, ska, dub, balkan, circus, 8-bit en veel meer.

Na de eerder uitgebrachte self-titled ep (2013) en het album “No Laws On A Sunday” (2015), stelde de band in juni 2016 de nieuwste ep “There Used To Be Noise” voor. De 4AD-crew keurde deze alvast meer dan goed! Met hun liveperformances wist Gadje Scum al verschillende keren te overtuigen: zo stonden ze al op de podia van festivals als Afro C, de Gentse Feesten, Copacobana, Fiesta Solar en Zaradi Tebe.

Een leuke kanttekening: gitarist Sanne Werkers werd met zijn band Chaos Controllers geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2017 én getipt door Focus Knack. De muzikant is gespecialiseerd in chiptune of 8-bit music, en dat klinkt ook door bij Gadje Scum. Nostalgie troef!

Vergeet al je bekommernissen en laat die okselvijvers maar komen: zorgeloos springt iedereen van begin tot eind mee tijdens een optreden van Gadje Scum. Wij nemen alvast onze hoed af voor deze levenslustige vijfkoppige formatie!

Sindicato Sonico
(mx/be)

Fiesta! Sindicato Sonico brengt een cross-over van traditionele latinoritmes en funk, ska en rock. Met hun typische mestizo sound pleegt Sindicato Sonico een onweerstaanbare aanslag op uw heupen!

De Mexicaanse frontman zanger/bassist Rockman Santos weet met zijn explosieve groep van zeven muzikanten –afkomstig uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen (Mexico, Honduras, Cuba, België en Spanje) – de gemoederen te verhitten. Elke muzikant verwerkt zijn eigen cultuur in de sound van Sindicato Sonico: een cocktail waar de beste cocktailbar jaloers zou op zijn. Samen schotelen ze u à volonté summervibes voor en daar is maar één woord voor: “Bailar”!

Sindicato Sonico bestempelt de muziek als “mariachi funk ’n roll”, wat resulteert in een heerlijk warme mix van cumbia, mariachi, salsa, funk, ska, jazz en rock ’n roll.

Passages op Couleur Café, Antilliaanse feesten en Afro-Latino Festival bewezen het al: Sindicato Sónico is la fiesta total – tot diep in de nacht dansen terwijl de tequila rijkelijk vloeit!