The Bony King Of Nowhere

deel een rit op carpool.be

zo 27.03.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / The Bony King Of Nowhere begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3,60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

The Bony King Of Nowhere
(be)

21 maart 2009: een twintigjarige ‘Bony King Of Nowhere’ staat voor het eerst bij ons op de planken met zijn debuut ‘Alas My Love’. 12 jaar, 10 maanden en 29 dagen later staat hij er opnieuw, als volgroeid en gerespecteerd artiest met de fragiele songs van toen.

The Bony King Of Nowhere, alias voor Bram Vanparys, kwam voor het eerst in het muzikaal voetlicht anno 2009. Met een artiestennaam geleend van Radiohead veroverde hij langzamerhand de Belgische zalen, inclusief het 4AD-podium. Alas My Love was een oprechte plaat van een pril muzikant, waar de invloeden van Grote Helden Devendra Banhart of Thom Yorke hoorbaar waren, maar vooral de schoonheid van de songs en de ongeziene eigenheid van een debuterend artiest opvielen.

Flash Forward naar 2022. The Bony King Of Nowhere heeft ondertussen verschillende prachtalbums op zijn naam: Eleonore (2011), de wondermooie soundtrack voor Les Géants (2011), The Bony King Of Nowhere (2012), Wild Flowers (2015) en Silent Days (2018), steeds gekenmerkt door een gedrevenheid om zichzelf niet te herhalen, zoekend naar nieuwe klanken en andere insteken. Met Silent Days zette The Bony King zich definitief op de kaart als één van België’s meest gerespecteerde muzikanten, en won hij de MIA voor beste singersongwriter. 26 november 2021 ziet Alas My Love opnieuw het levenslicht, deze keer als vinyl en met een pak ongereleasete demo’s erbovenop. De demoversie van The Sunset, in 2009 een meeslepende folky single, als smaakmaker voor de re-release voorspelt alvast dat de songs de tand des tijds meer dan hebben doorstaan.

Vanparys was en is steeds een artiest met lef geweest, en het vergt moed om de confrontatie met je twintigjarige zelf terug aan te gaan op het podium. Als fans van het eerste uur kijken we dan ook verlangend wat de volwassen Vanparys zal doen met de puurheid en fragiliteit van zijn prille werk!

  • facebook

    Facebookpagina The Bony King Of Nowhere