The Bony King of Nowhere (try-out) + Ivy Falls

deel een rit op carpool.be

wo 21.02.2024

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / Ivy Falls begint om 20:30 | ► 20 € Korting / 22 € VVK / 24 € Kassa / 4.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Uitverkocht! Doorverkoop enkel via Ticketswap.

TIMING:
19.00 uur: 4AD Muziekcafé open
20.00 uur: deuren + bar concertzaal open
20.30 uur: Ivy Falls
Na change-over: The Bony King of Nowhere
Ivy Falls

Tijdloze en eigenzinnige elektropop

Na twee EP’s komt Ivy Falls, het alias van singer-songwriter Fien Deman, dit jaar met haar eerste album. Deman schreef de plaat toen ze scheuren in haar leven zag ontstaan na een relatiebreuk, het verlaten van haar thuis en in een tijd van onzekerheden terecht kwam. Het resultaat is een volwassen en eerlijk album dat als een outro klinkt voor de verwarrende jaren als twintiger.

Muzikaal vond Fien haar ware match in Bram Vanparys (The Bony King of Nowhere) als producer, die ook gitaar en piano speelt op de plaat.

Ivy Falls is de ideale opener voor deze prachtige avond, op tijd komen dus!

The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere, Bram Vanparys voor de vrienden, komt plaat nummer 6 uittesten!

Met een artiestennaam geleend van Radiohead veroverde The Bony King of Nowhere langzamerhand de Belgische muziekwereld. De eerste plaat Alas My Love’ (2009) toonde meteen de eigenheid van Vanparys, de opvolgers Eleonore (2011), ‘The Bony King of Nowhere’ (2012) en ‘Wild Flowers’ (2015) gingen steeds een vakkundig trapje omhoog.

Het is al van 2018 geleden dat we de laatste plaat ‘Silent Days’ in onze schoot geworpen kregen. Een prachtig album dat het kunnen van de Bony King in al z’n facetten laat glinsteren. Vier- en vijfsterren recensies vlogen Vanparys om de oren, die de belofte maakte zichzelf nooit te herhalen en te blijven overtreffen. Net die belofte zorgt ervoor dat we een hele tijd moesten wachten op een opvolger, maar eindelijk is hij daar. ‘Everybody Knows’ verschijnt begin februari 2024 met releaseshows in AB en EKKO.

De eerste singles ‘Are You Still Alive’ en Almost Invisible’ verschenen onlangs en zijn energieke nummers met een boodschap. ‘Are You Still Alive’ belicht bepaalde patronen van de samenleving, waaronder de impact van sociale media op verbinding en geluk. De titel van het nummer is niet zomaar een vraag. Het stelt ons gedrag in onze maatschappij in vraag op verschillende niveaus.

Songwritinglegendes als Neil Young en Bob Dylan, hebben Bram altijd gezelschap gehouden, maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van hedendaagse muzikanten. De invloed van onder meer PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin zijn herkenbaar. Terwijl hij trouw blijft aan zijn oprechte songwritingstijl en uniek stemgeluid, begint The Bony King Of Nowhere aan een reis naar nieuwe muzikale en thematische rijken.

Wij zijn fans van het eerste uur en kunnen niet wachten om het nieuwe hoofdstuk van The Bony King op ons podium te zien.