The Bony King of Nowhere (try-out)

deel een rit op carpool.be

wo 21.02.2024

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om 20:30 | ► 20 € Korting / 22 € VVK / 24 € Kassa / 4.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

De ticketverkoop start op 17.11 om 11.00 uur.


The Bony King of Nowhere

The Bony King of Nowhere, Bram Vanparys voor de vrienden, komt plaat nummer 6 uittesten!

Met een artiestennaam geleend van Radiohead veroverde The Bony King of Nowhere langzamerhand de Belgische muziekwereld. De eerste plaat Alas My Love’ (2009) toonde meteen de eigenheid van Vanparys, de opvolgers Eleonore (2011), ‘The Bony King of Nowhere’ (2012) en ‘Wild Flowers’ (2015) gingen steeds een vakkundig trapje omhoog.

Het is al van 2018 geleden dat we de laatste plaat ‘Silent Days’ in onze schoot geworpen kregen. Een prachtig album dat het kunnen van de Bony King in al z’n facetten laat glinsteren. Vier- en vijfsterren recensies vlogen Vanparys om de oren, die de belofte maakte zichzelf nooit te herhalen en te blijven overtreffen. Net die belofte zorgt ervoor dat we een hele tijd moesten wachten op een opvolger, maar eindelijk is hij daar. ‘Everybody Knows’ verschijnt begin februari 2024 met releaseshows in AB en EKKO.

De eerste singles ‘Are You Still Alive’ en Almost Invisible’ verschenen onlangs en zijn energieke nummers met een boodschap. ‘Are You Still Alive’ belicht bepaalde patronen van de samenleving, waaronder de impact van sociale media op verbinding en geluk. De titel van het nummer is niet zomaar een vraag. Het stelt ons gedrag in onze maatschappij in vraag op verschillende niveaus.

Songwritinglegendes als Neil Young en Bob Dylan, hebben Bram altijd gezelschap gehouden, maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van hedendaagse muzikanten. De invloed van onder meer PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin zijn herkenbaar. Terwijl hij trouw blijft aan zijn oprechte songwritingstijl en uniek stemgeluid, begint The Bony King Of Nowhere aan een reis naar nieuwe muzikale en thematische rijken.

Wij zijn fans van het eerste uur en kunnen niet wachten om het nieuwe hoofdstuk van The Bony King op ons podium te zien.