UFOMAMMUT + Quails

deel een rit op carpool.be

za 25.11.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:00 uur / Quails begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3.6 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Quails
(be)

Stevige instrumentale metal en progrock.

Quails is de instrumentale progrockbaby van Jaan Claeys and Stephan Spriet. Met z’n tweetjes veroorzaken ze een spervuur van donderende riffs en snelle tempowisselingen. Spannende en intrigerende muziek dat live helemaal tot zijn recht komt met behulp van visuals.

In 2022 verscheen tweede plaat ‘Interact’. Luminous Dash over dat album: “Strakke metal riffs van Jaan Claeys, waarop Stephan Spriet z’n al even strak overdonderend drumwerk botviert in uitgekiende mathematische structuren. Maar het is niet al spierballengerol wat de klok slaat. De riffs herbergen vaak melancholische boventonen en ook dynamisch worden we op variatie en inventiviteit getrakteerd. Voor headbangers met een teer zieltje dus.”

Ze zijn intussen bezig met nieuw werk, maar komen eerst nog eens iedereen wakkerschudden voor UFOMAMMUT.

Ufomammut
(it)

Ufomammut komt het nieuwe hoofdstuk in hun lange bestaan presenteren. Een nieuwe drummer, een nieuw album, een nieuwe weg in de visionaire klanken van het Italiaanse stoner/doom fenomeen.

Ufomammut is een begrip. De Italianen behoren tot de crème de la crème van de stoner- en doomscene. Epische geluiden die live iedereen omverblazen.

Poia, Urlo en Vita vinden elkaar eind de jaren ’90 en vormen samen een meer dan stevig powertrio. Ze krijgen snel erkenning voor hun aparte sound, gaan de hele wereld rond op tour en stonden meerdere keren op grote festivals als Roadburn, Hellfest en Dour. Al meer dan twee decennia timmert de band aan haar eigen psychedelische, kosmische en futuristische sound die zwaarte en virtuoze riffaanbidding combineren.

Het nieuwe album ‘Fenice’ (Italiaans voor feniks) staat voor de eindeloze wedergeboorte en de mogelijkheid opnieuw te beginnen, net nu alles gedoemd en finaal lijkt. Het album is meteen ook de vuurdoop voor de nieuwe drummer Levre, het begin van een nieuw hoofdstuk in de nu al rijke geschiedenis van de band. Deze keer kiest de band voor een meer introspectieve luisterervaring. Anders dan anders, op zoek naar nieuwe gebieden in hun identiteit. Live zoals steeds aangevuld met intrigerende visuals en hun typerende wall of sound.