Wolvennest + Dudsekop

deel een rit op carpool.be

vr 15.12.2023

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / Dudsekop begint om 20:30 | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3.6 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Timing voor dit optreden (onder voorbehoud):
16.00 uur: Muziekcafé 4AD open
20.00 uur: Deuren en bar concertzaal open
20.30 uur: DUDSEKOP
Na change-over: WOLVENNEST

Belangrijk!
Als extra uitdaging organiseert Stad Diksmuide die avond een loopwedstrijd die langs 4AD voorbij komt.

Concreet:

  • tussen 19.30 uur en 21.00 uur is de straat van 4AD (Kleine Dijk) niet toegankelijk voor autoverkeer.
  • Ook de omliggende straten (Beerstblotestraat, Vaartstraat, Vismarkt) zijn niet toegankelijk.

We raden je aan om ofwel voor 19.30 uur een plekje te zoeken in de buurt, of om plaats te zoeken langs de IJzerlaan en de wijken daarnaast.

Dudsekop

Pikzwart, loeihard, allesbehalve doorsnee black metal uit Ieper

King Hiss-gitarist Josh Fury richtte Dudsekop oorspronkelijk op als een COVID-soloproject. Hij bracht – samen met Liar-drummer Bert Guillemont – de plaat ‘Liksems’ uit. Een album met verschillende invloeden uit de black metal, gezongen in een stevig Iepers dialect. Het duo werd aangevuld met vocalist Bjorn (Dargo), gitarist Wouter (The RG’S) en bassist Nico (ex- Whatever It Takes & Outcast) tot een volwaardige liveband. Bjorn verliet onlangs de band om zich te focussen op Darqo, Tijs Verhelst (Her Fault) neemt nu zijn plaats vooraan in.

Zware Metalen over ‘Liksems’: “Dudsekop is een project met een bewust lokale insteek, maar met een internationaal geluid. Eens je Liksems een paar keer hebt beluisterd, krijg je het niet meer uit je hoofd en grijp je er keer op keer naar terug. Een duidelijke indicatie dat Dudsekop de juiste snaar weet te raken.”

In maart 2024 verschijnt hun tweede plaat ‘Wuk Emme Nog Van Leevn’. In december zie je ze eerst nog bij ons, met Wolvennest, een opwindende combo als je het ons vraagt.

Wolvennest

Belgisch collectief brengt bezwerende mix van black metal, doom en rock.

Eerder een belevenis dan een concert, da’s wat er op 15 december staat te gebeuren. Wolvennest is een unieke band die een occult ritueel brengt via black metal, doom, rock en prekende gezangen.

De band werd in 2013 opgericht door Kirby Michel, Corvus Von Burtle en Marc De Backer. Hun debuutplaat was een mix van op jaren ’70 geïnspireerde krautrock en Noorse black metal, het geheel klinkend als een duistere soundtrack vol diepe bochten.

Hun opvolger Void (2018) had een nog donkerdere energie met een zweem van mysterie. Het bracht Wolvennest naar speciale plekken als House of the Holy, Chaos DescendsRoadburn en Invoking the Ancient Ritual.

Na smaakmakende shows in Ancienne Belgique (waar het livealbum Ritual MMXX’ werd opgenomen) en een exclusieve show op de mainstage van Roadburn Festival dook de band, vlak bij het begin van de pandemie, opnieuw de studio in voor het album ‘Temple’. Zware Metalen over dat album: “De kwaliteit van vocaliste Shazzula spreekt ook gelijk uit het opvolgende Swear to Fire. Haar lage stem en perfecte timing en intonatie brengen een werkelijk occulte sfeer mee. Is het hier koud, of heb ik gewoon al 22 minuten kippenvel van dit album?”

Nu is het tijd voor het vierde hoofdstuk. In augustus kwam het voorsmaakje van het aanstormende nieuwe album. Als is ‘voorsmaakje’ niet de juiste term. ‘The Dark Path To The Light’ is een fascinerende trip van negen minuten waarin de gezangen het occult gehalte nog meer omhoog duwen. Hypnotiserend en verslavend, een track die je meteen nog eens opnieuw wil opleggen.

15 december dus, met de nieuwe plaat, Wolvennest in volle glorie op het podium van 4AD. Nu al memorabel.

Beluister hier de nieuwe plaat ‘The Dark Path To The Light’ via Bandcamp.