Tricycle
(be)

Tricycle mag twintig kaarsjes uitblazen en viert dat met een uitgebreide jubileumtournee. 4AD staat op de eerste rij om dit feestje mee te vieren. Tricycle, dat is eersteklas sfeerbeheer op accordeon, sax en bas!

Deze charmante Belgische driewieler wordt gevormd door de Brusselse saxofonist Philippe Laloy en de Waalse contrabassist Vincent Noiret, met de Vlaamse accordeonist Tuur Florizoone achter het stuur. Samen flirten ze met de grens tussen jazz en folk en laten ze zich verleiden door wereldse klanken uit oosterse contreien.

De oud-studenten van het Brusselse Conservatorium trokken in 1999 onverwachts naar Duitsland om een circusvoorstelling muzikaal (en oorspronkelijk eenmalig) te begeleiden. En zo geschiedde: twintig jaar en drie albums later, zijn ze ontzettend goed op elkaar ingespeeld en beschikken ze over een groepsklank om u tegen te zeggen. Zowel eigen composities als traditionele muziek passeren op een originele, energieke manier de revue.

Tricycle, dat is avontuur. Een trip met Tuur Florizoone is dat immers altijd. In zijn repertoire neemt hij je mee op wereldreis doorheen verschillende continenten en muziekstijlen. Om er maar enkele van te noemen: hij componeerde de befaamde soundtrack van “Aanrijding in Moscou” (2008), hij stond al op de planken met de Turkse psychedelicaband Baba Zula en speelt doorheen zijn vele projecten met Scandinavische folk, joodse avant-jazz, hedendaags klassiek en Congolese polyritmiek. Bovendien droeg hij bij aan de jubileumcd’s van Masada (John ZornTzadik Records).  Florizoone slaagt erin om dit alles met grootse présence neer te zetten. Hij verdient zondermeer de titel van Belgiës meest veelzijdige muzikant in de alternatieve folk- en jazzscene!

Spring jij mee achterop?