BRLRS
(be)

BRLRS staat synoniem voor gestoorde rechttoe rechtaan punk-/hardrock met een vette knipoog en klinkt wild, luid en smerig. Zoals het hoort.

De vierkoppige band BRLRS (lees: Breelers) is twee jaar geleden ontsproten in de Stad aan Zee, Oostende en vuurt er sindsdien een Sonic Boom van jewelste af.

De titelloze debuut-ep (2018) van BRLRS verveelt geen seconde. Zware slepende grooves worden afgewisseld met jachtige, vettige punkrock die ontploft in het gezicht en voorbijraast als een Japanse kogeltrein. Trefzekere, wilde gitaarriffs worden naar het hoofd geslingerd terwijl de brullende zang en ontembare drums teren op een eindeloze portie energie. Van metal en kraut tot psych en punkdoom: als er luide gitaren aan te pas komen zit het voor BRLRS helemaal snor!

De ep werd opgenomen bij Ace Zec van Oceanside Studios en gemasterd door West Side Music (Against Me!, Thrice, The Misfits, Cage the Elephant…). Niet van de minste dus!  

Een sterke release is een ding, maar ook de livereputatie van dit viertal is uitstekend. De band deed al heel wat cafés en festivals daveren in en rond hun thuishaven en deelde reeds de affiche met o.m. dirk., The Glücks, Los Scallywags, Satanic Surfers, Antillectual, GrimSkunk… En dit keer breken ze ons kot in Diksmuide af!