Bixiga 70
(br)

Bixiga 70 heerst met zijn vrolijke Afro-Braziliaanse instrumentale feestmuziek over elk podium. Bomvol creativiteit en goesting doet het tienkoppige gezelschap overal ter wereld de heupen bewegen.

De naam ‘Bixiga 70’ refereert naar een buurt in São Paulo (Brazilië) en brengt hulde aan Africa 70, de legendarische band van Fela Kuti.

De tienkoppige Braziliaanse band houdt het afrobeat-erfgoed van Fela Kuti springlevend en weerspiegelt op ongeziene manier de hedendaagse Afro-Brazilaanse culturele smeltkroes in zijn muziek. Bixiga 70 kruidt afrobeat met ingrediënten uit jazz, funk, dub, reggae, electro, cumbia, Cubaanse blaxploitation, malinké, samba en Angolese gitaarmuziek. Deze onweerstaanbare Afro-Latino fusion met vintage seventiesgrooves prikkelt dansers en muziekfanaten over de hele wereld!

In 2015 wist de vrolijke bende te overtuigen met hun derde album III, uitgebracht op het toonaangevende label Glitterbeat Records (Baba Zula, Tamikrest, Dirtmusic, Ammar 808…).

Het feestgedruis speelt als een geoliede machine ongelooflijk strak en in balans. De complexe ritmes en overweldigende beats van de sterke ritmesectie worden opgesmukt door uiterst dansbare melodieën van de wervelende blazers (sax, trompet, trombone en baritonsax). Niet te missen!