Lagüna
(be)

Lagüna brengt met een overdosis bezieling de jaren ’80 schreeuwend en overtuigend terug op ons podium. Hun mature postpunksound weet sinds hun deelname aan Humo’s Rock Rally doorwinterde muziekjournalisten te overtuigen.

De mijmerende stem, monumentale synths, snedige bas en verschroeiende gitaaruitspattingen van Lagüna weten te overtuigen. Met hun eigenzinnige herkenbare postpunk werden ze niet enkel gekroond tot winnaar van De Beloften in 2017, maar verzilverden ze recent ook hun finaleplaats in Humo’s Rock Rally.

In het juryrapport lazen we dat Lagüna zichzelf met de vingers in de neus naar de finale speelde en moeiteloos bleef boeien. De Morgen schreef op zijn beurt: “Lagüna greep ons ongenadig bij de strot. Zijn woest opspattende postpunk vol metalige, grotesk galmende gitaren daverde over het publiek als een lavastroom.”

De relatief jonge band bestaat uit muzikanten die al heel wat ervaring opdeden bij hun vorige band Melting Time. Lagüna onderscheidt zich door het ijskoude postpunk-fundament te overspoelen met melodie en energie. De stem van Niels Elsermans doet denken aan Editors, de sound is voer voor fans van Joy Division, Whispering Sons, The Horrors en Modern English.

Lagüna heeft een eerste release in het vooruitzicht en bouwde reeds een stevige livereputatie op. Wij voorspellen een doorbraak!