Dijf Sanders
(be)

Dankzij klankknutselaar Dijf Sanders vertoef je deze zomer in Nepal, Tibet, China en India. Gedreven door een blik vol verwondering sprokkelt Sanders field recordings bijeen, tastbare emotionele opnames, die geuren, smaken en kleuren naar zijn jongste buitenaards avontuur genaamd PUJA.

Multi-instrumentalist en componist Dijf Sanders, in een vorig leven één van The Violent Husbands en deel van Teddiedrum, is een muzikale veelvraat. Hongerig naar exotische imperfecte klanken, eclectische beats en esoterisch monnikengezang, gulzig voor techno-geïnspireerde mantra’s, spaarzame perfect geplukt sitarnoten en repetitieve ceremoniële drones, creëert Sanders een geheel eigen muzikale taal. Het Fenomeen Sanders leunt lichtjes aan bij broeierige psychedelica, elektronica à la Amon Tobin of jazz voor gevorderden, maar is bovenal een homemade man, die zijn fascinerende mengsels brouwt op basis van uitheemse en bizarre vondsten.

Met de opnamerecorder onder de arm reisde hij in 2017 voor het album JAVA richting Indonesië, deze keer snoof hij klanken, aroma’s en texturen op in Nepal, Tibet, China en India. Het resultaat PUJA (2020) bulkt van bijzondere ideeën, tranceachtige songs en bezwerende sounds. 12 nummers lang regeert en dirigeert Sanders zijn orkest richting koortsdroom. Live doet hij deze truc moeiteloos over samen met saxofonist Mattias De Craene (MDCIII, Nordmann) en drummer Simon Segers (Black Flower, De Beren Gieren). Dijf Sanders droomfabriek voert je meedogenloos mee en bedwelmt je als een wierookstokje on acid. Welkom!