Mooneye (be)

Tijdloze klasse, wiegend warme songs, uitzonderlijke melodieën en een meeslepende stem: singersongwriter Mooneye boetseert een wervelende carrière opgetrokken uit stemmige neofolk, catchy songsmederij en authentieke indiepop.

De meertrapsraket van Michiel Libberecht en co ging na hun winst in de Nieuwe Lichting 2019 (met dank aan oorwurm Thinking About Leaving) hard van start. Een felle festivalzomer volgde en bracht hen van Zottegem en Herk tot Leffinge en Dranouter. Singles This Thing en Black River konden op airplay rekenen op de vaderlandse radio, maar ook Nederland en Duitsland gingen voor de bijl voor de naar Beirut geurende gitaarsongs van de Wevelgemnaar.

De folky troubadour die de brug slaat tussen Fleet Foxes en Steve Gunn is nog maar 26, maar met tonnen maturiteit en bakkesvol talent, slaat Libberecht een klein gaatje in het venster naar het hart. In De Blankaart staat hij solo, één microfoon en een akoestische gitaar, meer rekwisieten heeft Michiel Libberecht niet nodig om de stilte te laten heersen. Laat het maar waaien…