Adjiri Odametey + Rat Ka Bay Bal + Métalu: ‘Symphonie Electro-ménagère’

deel een rit op carpool.be

vr 13.08.2010

| ► deuren open: 19:00 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Adjiri Odametey
(gh)

Adjiri Odametey heeft zijn roots in Ghana. Naast een schitterende live performer met tonnen charisma is hij ook allround muzikant, bedreven in zowel hedendaagse als traditionele instrumenten (balafoon, mbira). Odametey brengt compacte, atmosferische en gesofisticeerde wereldmuziek, waarin West-Afrikaanse ritmes domineren. Daarboven zweeft, rustig meanderend, zijn warme stem. Deze avond komt hij langs met band.

Rat Ka Bay Bal
(be)

Het 13-koppige Gentse collectief Rat Ka Bay Bal (Creools voor ‘Als de kat van huis is, bouwen de ratten een feestje’) omschrijft hun muziek als akoestische balkanklezmerpunkfanfare. Strak in het pak produceren ze vlijmscherpe melodieën en onweerstaanbare grooves. Rat Ka Bay Bal heeft geen reden nodig om een feestje te bouwen, enkel een gelegenheid en die zal er vanavond zeker niet aan ontbreken!

Métalu: ‘Symphonie Electro-ménagère’
(fr)

4AD en 4×4 presenteren deze avond (eenmalig!) de interactieve geluidsinstallatie Symphonie Electro-ménagère van het Franse collectief Métalu à Chahuter. Voor de voorbereiding van deze wonderlijke installatie, een interactief en mobiel muzikaal huis waarin bezoekers zelf muziek kunnen produceren via allerlei manipuleerbare huishoudelijke onderdelen, resideerde het collectief onder meer een week in 4AD.