Brent Vanneste
(be)

De triomftocht van Steak Number Eight in Westtalent/Humo’s Rock Rally ’07 is ondertussen gemeenzaam gekend. Als jongste winnaars ooit bevestigden zij hun status als wonderkinderen gedurende de laatste 13 jaar, en Steak Number Eight/STAKE (vanaf 2018) bouwde met hun brandende cocktail van postrock/sludgemetal/noise een internationale carrière uit om nederig het hoofd voor te buigen. Met hun grootste sound en intense live performance stonden ze reeds op –to name but a few- Marktrock, Dour Festival, Polsslag, Graspop Metal Meeting en Pukkelpop én verzorgden ze voorprogramma’s van o.a. Pelican, Deftones, And So I Watch You From AfarMastodon en The Dillinger Escape Plan.

Frontman Brent Vanneste bleef steeds zijn relaxte zelve en breidde de laatste jaren zijn artistieke horizon verder uit met BRENNT, waarvan de eerste EP met atmosferische technomuziek het licht zag tijdens de coronacrisis, en Raveyards, een loeiharde mix tussen electronica, rave en industrial. Bovendien tekende de Wevelgemnaar zelfs voor de huissound van zijn geboortedorp.

Voor de laatste keer wordt het 4AD-podium omgetoverd tot de 1.5AD-living en zetten we de schijnwerpers op de artiest Brent Vanneste.