Cedric Burnside

deel een rit op carpool.be

di 16.07.2024

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om 20:30 | ► 15 € Korting / 17 € VVK / 19 € Kassa / 3.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Cedric Burnside
(usa)

Bluesheld, kleinzoon van een icoon en Grammy-winnaar Cedric Burnside komt naar 4AD!

Cedric Burnside begon zijn muzikale pad al op zijn dertiende, toen hij op tour ging als drummer voor zijn grootvader en bluespionier R.L. Burnside. De Mississippi Hill Country blues stroomt dus letterlijk door zijn aderen, muziek maken en touren zijn Hoofdzaak.

Cedric is er in geslaagd om het door zijn grootvader zo geliefde muziekgenre naar de 21e eeuw te vertalen, door zijn vakkundige mix van blues met  funk, rock, soul, en hiphop. Vooral op de laatste plaat ‘Hill Country Blues’ komt dat perfect tot z’n recht.

Die nieuwe plaat werd opgenomen waar het hoort: in een oud gebouw in Ripley, Mississippi. Na zijn Grammy Award-winnende album ‘I Be Trying’ besloot Burnside naar de geboorteplaats van de Hill Country Blues-stijl te trekken in Tippah County. Het album is een ode aan zijn roots en aan het muzikale nalatenschap van R.L. Burnside geworden, vol ritmische grooves en riffs.

Damusic over dat album: “Hill Country Love is geen luisterplaat, maar een uitmuntende “beweegplaat”. Als u wil, kan u die juke joint-ervaring ook thuis uitproberen: nodig voldoende mensen uit om uw tuinhuis/blokhut/chalet te vullen, speel deze plaat op maximum volume en hop, stampen maar met die voeten en shaken met die hips!”

Of nog beter, kom die hips live shaken in Diksmuide op 16 juli!

Voor fans van John Spencer, John Lee Hooker en natuurlijk.. R.L. Burnside.