Gert Keunen

deel een rit op carpool.be

vr 08.10.2021

| ► deuren open: 20:00 uur / Gert Keunen begint om 20:30 | ► gratis € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► Zittend evenement |

concert @ 4AD

Dit concert is gratis voor 4×4-leden. Reserveer je plaats via de ‘Koop Tickets’-link en breng je lidkaart mee tijdens het concert.

Gert Keunen
(be)

Kom, laat ons dromen. Stap in richting Noorwegen. Laten we de Sontbrug pakken, en ons laven aan een bevroren Scandinavisch panorama, groots en overweldigend, waar het weinige winterse licht in onze ogen prikt en de kou onze adem beneemt. Gert Keunens nieuwste project Heis vormt de instrumentale soundtrack van dit visioen.

Keunens (Briskey, docent aan PXL en brouwer van het Keunen-bier) reis begon toen ons aller wereld plotsklaps stilstond en heel klein werd. Maart 2020, en op zichzelf toegewezen sloot Gert Keunen zich op in zijn home studio. Het perfecte moment om alles te herbekijken, het nieuw geboden perspectief aan te grijpen en vertrekkend vanuit zijn eigen ervaring een nieuwe plaat te maken: Heis was geboren.

Iedere noot, ieder instrument (toetsen, gitaar, bas, maar even goed strijkers, houtblazers, vibrafoon of een koortje), iedere fase – van het schrijven tot het masteren – : Keunen deed alles zelf. Vanuit de eindeloze mogelijkheden van software, en vooral vanuit zijn eigen grenzeloze verbeelding schiep Keunen een nieuwe wereld. Heis werd een album, maar meer dan dat, een auditieve film.

Een film vol instrumentale muziek met een vleugje neoklassiek, darkjazz, downtempo elektronica en postrock. Een film opgebouwd uit geluiden en hersenschimmen uit Keunens reizen naar Noorwegen en IJsland: de Hurtigruten aan de haven van Tromsø, de fløibanen van Bergen, de vogels in De Lofoten, en het water van de Lyngenfjord, Noorse schapen en sternen, de Geysir, de deur van een oude Toyota Corolla, en stemmen op straat. Heis presenteert sferen die in hetzelfde universum huizen als Mogwai, Hauschka of Henry Mancini, soms onheilspellend, soms romantisch, maar altijd intens. De Standaard beaamt: “Een imaginaire reis alsof je vervuld met weemoed door een bevroren Scandinavisch landschap struint. Zijn uitdagende kruisbestuiving vervoert het meest wanneer er licht door de donkerte priemt. Een filmische trip.

Live brengt Keunen ons zijn Nordic Noir-universum, en enkele herwerkte nummers uit de laatste Briskey-plaat, met Zjef Van Steenbergen (contrabas), Nelle Bogaerts (cello/zang/elektronica, zie ook Lili Grace) en Hélène DeKlerck (drums).

Laat ons dromen met Heis, en geniet van het uitzicht.