Hi Hawaii

deel een rit op carpool.be

zo 11.07.2021

| ► deuren open: 15:30 uur / Hi Hawaii begint om 16:00 | ► / Gratis € Kassa | ► Zittend evenement |

concert @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Hi Hawaii
(be)

Zelf kwalificeren ze hun muziek als een ‘BrusselsExperimentalFizzPopExplosion’, een opwindende flipperkast gedrenkt in Belgitude, humor en popexperiment. Hi Hawaii!

Och la Belgique! Gij vruchtbare bodem voor surrealisme, absurdisme en zelfrelativering. In het lege (bier)-vat dat onze Belgische identiteit vervult, kunnen wij -trotse inwoners van dit land- naar hartenlust en in alle vrijheid en creativiteit onszelf en onze natie vorm geven. In deze illustere traditie die reikt van Magritte tot Stromae treedt Hi Hawaii: bruisend van levensenergie, speels, en geestig kwistig met hun talent.

Hi Hawaii ontstaat uit het project Geroezemoes, waar drummer Jens Bouttery (Thunderblender, Jens Maurits Orchestra en theatercollectieven Wunderbaum en BOG.) en contrabassist en toetsenist Lennart Heyndels (How Town, Ben Sluijs) hun gedeelde liefde voor popsongs, ironie en film in kwijt kunnen. Geroezemoes vervelde tot Hi Hawaii (een ode aan Daniel Johnstons Hi How Are You) en met hun langspeeldebuut The List serveren ze popsongs met een grenzeloze fantasie, een hommage aan het alledaagse door middel van zelfspot, eerlijkheid en grandioze huishouddramatiek.

Achter hun popfaçade schuilt een rijk universum. Hun speelsheid refereert aan de manier waarop SCHNTZL zijn jazz paneert, of de absurde, in Belgian solutions gedrenkte klankwereld van BeraadGeslagen. We horen de onwerkelijke humor van het geniale Hoquets in de teksten als die van BruxellesBruxelles, semelle, poubelle, jarretelle, tunnel, diesel, poutrelle, falafel, je m’appelle Ismaël, tu te rappelles le bordel, tel quel, bagatelle, mortel… amour –. En misschien nog het meest woont Hi Hawaii in het tragikomisch rijk van Zweeds regisseur Roy Andersson (voor zijn Songs from the second floor maakten ze in 2019 niet voor niets een excellente soundtrack).

Tragikomisch, serieuze pop, gestructureerde free jazz, van zoet naar bitter, donker en licht: in de tegenstelling steekt de schoonheid van Hi Hawaii. Laten we lachen, dansen en wenen tegelijkertijd.