Jake La Botz +The Rusty Zippers

deel een rit op carpool.be

vr 31.05.2024

| ► deuren open: 20:00 - 23:30 uur / The Rusty Zippers begint om 20:30 | ► 16 € Korting / 18 € VVK / 20 € Kassa / 4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

The Rusty Zippers

Intieme mix van americana, blues & folk

Melancholische en ontroerende songs, geserveerd door twee topmuzikanten. The Rusty Zippers bestaat uit ‘Blues Man’ Ed De Smul’ (Ed & The Gators) en Tom De Poorter (Little Kim & The Alley Apple 3). Ze komen met hun nieuwe album ‘Wait, there’s more!’ naar ons, dat in maart 2024 verschijnt.

Het rijke klankenpallet die Tom uit zijn mandoline, banjo en gitaren haalt sluit perfect aan op de diepe stem van Ed. Voeg daar nog een voetdrum aan toe, en we hebben de ideale opwarmer voor de Botz!

Jake La Botz
(usa)

Oprechte blues en tijdloze americana

Jake La Botz’ ruige levensstart in het beruchte Chicago duwde hem regelrecht in de armen van de blues. Hij leerde er van de laatste blueshelden uit het vooroorlogse tijdperk en baande zich, met een gitaar op de rug, een weg doorheen de Verenigde Staten. Eindbestemming werd Hollywood, waar zowaar een acteer carrière hem stond op te wachten.

Hollywood + acteren, daar horen drugs bij. Maar La Botz schudde zijn heroïneverslaving van zich af op z’n dertigste en verdiepte zich in boeddhisme en meditatie. Hij nam ook zijn blues mee naar een kerk in L.A. en verdiepte zich in gospelmuziek. Het resulteert in zijn eigen merk van Gospel-noir americana. Excentrieke verhalen, boeiende karakters en onderliggende spirituele boodschappen zijn onderdeel van de La Botz-discografie, iets wat ontzettend mooi tot z’n recht komt in de nieuwe plaat ‘Hair on Fire’.

Hij stond al meerdere keren op Roots & Roses in Lessines en is daar steevast een publieksfavoriet. Hoog tijd om de Botz himself in Diksmuide te ontvangen!