Jamaican Jazz Orchestra + Collieman

deel een rit op carpool.be

za 02.11.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Collieman begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / 2,60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Collieman
(be)

Dat reggae niet langer uitsluitend eigendom is van de Jamaicanen, weten we al langer. Met heerlijke nonchalance flirt de Gentenaar Collieman met verschillende stijlen zonder af te wijken van diepgewortelde rootsreggae.

Hij heeft geen dreadlocks tot voorbij zijn kont en is geen toegewijde rastafari, toch is Collieman een reggae-artiest pur sang. De Belg Stefaan Colman ontdekte op zijn zeventiende zijn voorliefde voor groen geel rood door een trip naar Jamaica in 2010. Hij verbleef er bij The Congos en begon bij thuiskomst meteen te werken aan zijn debuutalbum. The Same Blood verscheen een jaar later en kon menig muziekliefhebbers in binnen- en buitenland bekoren. De plaat bracht hem tot op de gerenommeerde podia van Couleur Café, Reggae Geel en Polé Polé.

In 2013 zette Collieman zijn solocarrière enkele jaren on hold. We zagen hem ondertussen wel nog op het podium met onder meer Pura Vida en Asham Band. Na zijn studies kwam hij in februari 2018 op de proppen met een tweede album: The Jungle Code (Dubshelter Recordings). Samen met zijn gloednieuwe getalenteerde liveband Collieman Collective verspreidt hij zijn rijke klank met bijhorende ganjawolk bij al wie het horen en voelen wil.

Vandaag is Collieman ook als vast lid bij de hiphopformatie Uberdope te horen, maar wij zijn minstens even zeer te bekoren door zijn karakteristieke vocals en positieve boodschappen in zijn reggae-oeuvre.

Jamaican Jazz Orchestra
(be)

We verwelkomen ze voor de tweede maal in onze club en ze brengen hun veelbelovende kersverse plaat mee: Jamaican Jazz Orchestra! Wees gewaarschuwd: de aanstekelijke mix van reggae, ska en jazz van dit achtkoppige orkest heeft het op jouw heupen gemunt.

Jamaican Jazz Orchestra is het project van Wouter Rosseel, beter bekend als de gitarist van ‘s lands grootste reggaetrots: Pura Vida. Met eersteklas muzikanten van onder meer Lee ‘scratch’ Perry, Congo Ashanti, Pura Vida en Tiny Legs Tim in de rangen, bouwde WoWie een instrumentale bigband uit om u tegen te zeggen. Samen bezetten ze op ongeziene manier het kruispunt tussen enerzijds jazz en anderzijds reggae, ska en rocksteady.

Ze verslinden sinds de beginjaren de festivalpodia van Reggae Geel, Gentse Feesten, Pole Pole, Kokopelli, Copacabana, Irie Vibes… en geven muurbloempjes er steevast geen schijn van kans.

Inspiratie halen ze niet bij de minsten: The Skatalites, Ernest Ranglin, Monty Alexander, Bob Marley, Jackie Mittoo… Gooi er ook nog een vleugje Django Reinhardt tegenaan en het plaatje is compleet: schitterende jazzy vibes van eigen kweek!

In 2015 stelden ze bij ons hun debuut Encounters (Zephyrus Records) voor. Deze plaat leverde veel waardering op, waardoor wij staan te popelen het nieuwe album Rain Walk (najaar 2019) te mogen beluisteren.

En jawel, vanavond brengen ze dit gloednieuwe album mee. Loop alvast warm met de good vibes van vooruitgeschoven single Happy Earthquake!