Krankland + Lyenn

deel een rit op carpool.be

za 01.10.2016

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Krankland
(be)

21.30

Solo geboren, als groep tot wasdom gekomen: dat is KRANKLAND, het nieuwe project van Thomas Werbrouck, bekend van Little Trouble Kids. 4AD kijkt reikhalzend uit naar dit releaseconcert, van debuut ‘Wanderrooms’: tien gelaagde en veelkantige songs waarin Thomas, meester van licht en schaduw, zijn ziel en zaligheid legde.

In zijn kamer sloeg Thomas slapeloos zijn gitaar aan en zong. De klanken rolden over de vloer, ketsten tegen de Grote Namen in zijn platenkast (Nick Cave, Leonard Cohen, Elliott Smith, Tom Waits, Neil Young), wrikten zich tussen werk van dwarsliggers (Dirty Three, Johnny Greenwood, Sqürl) – en een nieuw geluid was geboren. Hij zou er uiteindelijk honderd demo’s mee bottelen, die het verhaal van een tropenjaar vertelden. Maar de muziek was ánders dan Little Trouble Kids: persoonlijk, weemoedig, unheimisch. Ze verdiende haar eigen naam: KRANKLAND.

Noem KRANKLAND een soloproject en Thomas zal u tegenspreken. ‘Ik die op de sofa zit met mijn dwergkonijn: dat boeit geen hond. Nee, ik wilde een heel universum oproepen, ik wilde op avontuur.’ Het bracht hem naar nieuwe kamers, die van Studio Jezus in Hoboken. Daar verzamelde de roerganger muzikanten rond zich die hij vervolgens een vrije rol gaf: Janko Beckers (Faces on TV) speelde Warren Ellis – op pedal steel, speelgoedkeyboard, autoharp; Christophe Claeys (Amatorski, SX, Magnus) speelde drums; Thomas Mortier (Yuko) speelde bas. En de baas van Jezus, Pascal Deweze, producete en mixte. In tien dagen nam de groep tien songs op, alle tien op de klankrand. En alle tien liggen ze op 30 september in de winkel, op debuut ‘Wanderrooms’!

Eerste single ‘In the Realms of the Unreal’ sloeg op Record Store Day 2016 al zijn vleugels uit: Radio 1 en Studio Brussel pikten hem op, en hij belandde op één in Humo’s Arriba, waar gewag werd gemaakt van ‘een machtige psychedelische slowburner’. De begeleidende clip viel tot bij bloggers uit Seattle in de smaak: ‘Awesome!’ luidde het verdict van Live Eye Tv. Eind augustus zal tweede single ‘Summer Avalanche’ zijn naam waarmaken – fladderend als een vlinder, stekend als een bij!

Thomas, Janko, Christophe en Thomas houden vanavond ‘Wanderrooms’ boven de doopvont, gehuld in artwork van de hand van Eline Adam. De songs zijn klaar voor een nieuw leven, live en in weer andere kamers – in de huizen en harten van nu nog nietsvermoedende luisteraars.

Welkom in KRANKLAND, welkom in ‘Wanderrooms’. Vergeet wat u weet en onverwacht het verwachte. Het wordt een wondere reis.