Los Piranas + Echoes Of Zoo

deel een rit op carpool.be

vr 27.05.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Echoes Of Zoo begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa / 3 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Echoes of Zoo
(be)

Psychedelische jazz gedrenkt in oriëntaalse grooves en gebracht met een stevige punkattitude: Nathan Daems (Black Flower) en co flikken het als geen ander. De spannende tête-à-tête tussen de stuwende sax en gierende gitaar wordt gedragen door strakke percussie en een dwingende bas. Echoes of Zoo, dat is topklasse!

Nathan Daems geeft samen met kompanen Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs), Lieven Van Pée (De Beren Gieren) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch) de ongehoorden een stem. De debuutep First Provocations (2019) telt vier ijzersterke nummers. Treffende titels als Gorilla Guerilla, Killer Whale Show, Pigeon Kills Car en Cricket Sabotage huisvesten strakke instrumentale psychedelische jazz waarvan je zelf de boodschap mag ontcijferen.

Verrassend is Daems’ inspiratiebron: de drive en maatschappelijke en politieke boodschappen van zijn jeugdidool Rage Against The Machine bepalen de attitude van Echoes of Zoo op en naast het podium. Muzikaal bevindt het kwartet zich ergens op het snijvlak van Sons of Kemet, Dans Dans en Ibrahim Maalouf. De razernij van opwindende, complexe melodieën resulteert in een verslavende en baanbrekende sound, die ons doet kwijlen naar meer.

Het spelplezier spat van het podium en werkt ontzettend aanstekelijk. Van Midden-Oosterse rockmuziek tot complexe Afrikaanse ritmes, van vette dub tot psychedelische jazz en onnavolgbare improvisaties: de muzikale diversiteit en kunde die dit kwartet ten tonele tovert, wint heel veel zieltjes. Je hoort ons al komen: dit is een absolute aanrader!

Los Pirañas
(col)

Rare jongens die Colombianen! Los Pirañas is het muzikale equivalent van een confettisliert met ADHD: een brandende latin,- surf-, spacepop én funky mescalinetrip. How bizarre?

Alle gekheid op een knotsgek drumstokje: Los Pirañas (Bogotá, Colombia) is een instrumentaal over-the-top trio bestaande uit Eblis Alvarez (gitaar, computer), Mario Galeano (bas) en Pedro Ojeda (drums, percussie). En ze doen met Latin wat Frank Zappa met jazz deed: het meesterlijk beheersen, binnenstebuiten keren en honderden richtingen tegelijk uitsturen. Curieuze avant-garde voor de avant-garde, geïnfuseerd met cumbia, twang, surf, computersounds en nog veel meer. Deze muzikale avonturiers kennen de tradities, verzetten bakens en verleggen grenzen tot op onbereikbare hoogtes. En om het af te werken… doen ze er nóg een schepje bovenop! Los Pirañas produceert een waanzinnig soort bubblegumpop met een vervormde surfgitaar en een nimmer afnemende latin swing, waarmee ze nog het meest de erfgenamen lijken te zijn van Tom Zé en de Tropicalia-artiesten.

Dat ze niet voor één gat te vangen zijn, staat alvast vast. Los Pirañas, met enkele leden van de al even geschifte Meridian Brothers in hun rangen (wie herinnert hun overweldigende, denderende, fenomenale -dixit Patrick- passage in 4AD in 2015 niet?) mag dan wel heel erg happy en heel erg weird zijn, hun muziek smaakt wel degelijk heerlijk. Live staan ze garant voor een bedwelmende, hypnotiserende injectie van instant vrolijkheid. Waanzin van de goede soort, dat zich richt op je heupen en je hart & ziel verblijdt. Wedden dat je met een smile van hier tot ginder onze zaal verlaat?