Peuk + Blackup

deel een rit op carpool.be

za 13.05.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Blackup begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa / 2,8 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Blackup

Snedige garage- en punkrock uit Gent.

Blackup ontstond in 2009 en snuisterde diep in de catalogussen van The Wipers, Radio Birdman, The Stranglers en The Saints. Ze losten hun eerste plaat Ease & Delight’ in 2011 en werkten samen met Jon Spencer en Ivan Julian (Richard Hell and the Voidoids).

In 2017 dook Blackup nog wat verder de postpunk in met de EP Clubbing into Submission’. De band mocht daarna op tour met Hot Snakes, Rocket From The Crypt, Black Mountain en Jon Spencer.

Fast forward naar 2022 en de release van het nieuwe, volwaardige album ‘Club Dorothee’. Luminous Dash over dat album: “Club Dorothee verveelt geen seconde en de goesting druipt ervan af. Korte, krachtige songs volgen elkaar in rotvaart op en de lyrics zijn urgent, to the point en clever.”

Anno 2023 is er een nieuw album in de maak. Tot die het daglicht ziet kruipt Blackup de nacht in om te doen wat ze het best doen: concertzalen aller lande platwalsen.

Blackup bestaat uit Steven Gillis (zang/gitaar), Xavier Benoit (drums), Miguel Moors (bas) en Jonas De Kesel (gitaar).

Peuk

Limburgs trio dat een vliegende start kende in 2019 en sindsdien genadeloos rondtrekt om zalen en festivals recht op de muil te meppen.

Peuk komt je omverblazen met oerdegelijke sludge pop die live menig publiek verweesd achterliet. De ontzagwekkende frontvrouw Nele Janssen voert aan, Jacky Willems (Heisa) stuwt verder met zijn bas, Dave Schroyen (ex-Evil Superstarts, ex-Millionaire) ramt het geheel aan elkaar.

De nieuwe single ‘Bokkenpaleis’ toont aan dat Peuk niet van plan is een versnelling lager te schakelen. Een smaakvol voorproefje van het tweede album ‘Escape Somehow’ dat op 14 april verschijnt. Ze kondigden ook meteen een Europese tour aan, op 13.05 komen ze naar de Westhoek of all places.

Voor fans van The Germans, DIRK en stevige herrie.

De Morgen over Peuk: “Peuk doet ons meermaals de hoed afnemen. Links van Kim Gordon en rechts van Courtney Barnett beschikt zangeres-gitariste over een verdomd aanstekelijke zangstem. Verweesde fans van Sonic Youth, Bikiny Kill, Belly en zelfs Mazzy Star mogen uit hun kruipkelder komen.”