Equal Idiots + Simple Pigeons

deel een rit op carpool.be

ma 01.08.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Simple Pigeons
(be)

21.00

De zilveren plak op Westtalent, geselecteerd voor De Nieuwe Lichting: Simple Pigeons uit Wevelgem zit in de lift! Dit is warme, melodieuze rock met interessante tempowisselingen, echo’s van The National en goeie songs die op geen enkel moment gaan vervelen.

De toekomst van onze provincie is verzekerd! Simple Pigeons zijn vijf jonge honden uit Moorsele, Wevelgem die explosieve rock brengen. De ingrediënten? Trefzekere baslijnen, melancholische gitaarlijnen, zacht wegtikkende drums, en de donkere vocals van frontman Vanderdonckt. Verwacht u aan een veellagige sound, experimentele structuren, melancholische teksten en tal van weerhaakjes. Voor hun debuut-ep zat Brent Vanneste (Steak Number Eight) aan de knoppen, al is Simple Pigeons nauwer verwant aan de ingehouden klasse van die andere streekgenoten: Balthazar.

Als invloeden citeert de groep ook dEUS en Bloc Party, maar de muziekredactie van StuBru en de Westtalent-jury vielen als een blok voor het eigen geluid. Laat hun welverdiende passage in 4AD een volgende halte zijn naar werelddominatie voor Simple Pigeons!


Equal Idiots
(be)

22.00

Bier drinken en liedjes schrijven over… bier drinken, en al de rest interesseert Equal Idiots geen hol! Dit prettig gestoorde duo uit Hoogstraten brengt garagepunk in de traditie van Black Lips, Ty Segall, Jay Reatard, en Thee Oh Sees. Voor de goeie verstaander: vanavond is het weer tijd voor een rauwe, energieke live-show vol zwijnerij!

Equal Idiots maakt podia in de Kempen en omstreken onveilig sinds 2012, en maakt dit jaar de oversteek naar het (iets) grotere publiek dankzij winst in de Nieuwe Lichting en een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Humo schreef: “De drummer van Equal Idiots zat niet op het drumpodium maar ernaast, dicht bij zijn zotte maat aan de micro, zodat ze mekaar in het gezicht konden spuwen als er versneld moest worden (echt gebeurd!). Aan vertragen deden ze niet. Zeven minuten en ze waren weer weg. En wat hadden wij gehoord? The White Stripes op hun vuilst, stripped-down Parquet Courts: Equal Idiots in hun element.”

Kernwoorden voor een setje Equal Idiots zijn: opwinding, tong uit de mond, lateraal headbangen, en luide liedjes over meisjes, bier, en luide liedjes! Equal Idiots’ debuut-ep ‘Judas Reincarnation//Loveless Love’ werd uitgebracht op cassette door Oddie Records (het label dat ook Double Veterans, Mountain Bike en The Glücks herbergt) en single ‘Salmon Pink’ kampeerde in de playlist van StuBru én belandde in de top 5 van De Afrekening. Wedden dat het met Equal Idiots alle kanten uit kan? Mis deze young, loud & snotty boys vanavond niet!