Stad Onderstroom

deel een rit op carpool.be

za 15.07.2023 - zo 20.08.2023

| ► deuren open: Hele dag uur / begint om | ► | ► Zowel staand als zittend evenement |

festival @ Polderpand


Stad Onderstroom is deze zomer helemaal terug voor een nieuwe editie, op een gloednieuwe locatie. Dit jaar duikt Muziekclub 4AD, samen met curatoren Peter Defurne en Christophe Denys, restaurant Water en Vuur, De Diksmuidse Filmclub en Natuurpunt het Polderpand in, pal in het centrum van de stad.

Er zijn gratis concerten, culinaire avonden, de expo VINDLUST, een pop-upbar, filmvoorstellingen én een literatuurprogramma deze zomer.

Bekijk hier het volledige programma.

Van 15 juli tot en met 20 augustus ben je elke zaterdag en zondag welkom voor de expo ‘Vindlust’ en in onze pop-upbar ‘Café Onderstroom’. Tussen 14.00 en 20.00 uur kan je op ontdekking in het verlaten Polderpand, dat overgenomen is door een hele bende kunstenaars met werken en bijzondere installaties.

Onze pop-upbar kan je in het aanpalende gebouw vinden, dat vroeger het restaurant ‘Burgerij’ was. Binnen en op het terras kan je volop van de zomer genieten, na een boeiende tocht doorheen het pand.

Restaurant ‘Water en Vuur’ is ook dit jaar van de partij voor het culinaire luik. Kapitein Zonderstroom kookt deze zomer drie keer Stroomloos op een speciale plek in het voormalige winkelcentrum.

Zaterdag 15 juli: het ‘Vindlust’-buffet, een rijkelijk buffet door Kapitein Zonderstroom volgens vangst, oogst en inspiratie van de dag. Vooraf inschrijven via deze link!

Donderdag 20 juli: Nocturne met fingerfood

Zondag 20 augustus: Finissage met fingerfood

Op donderdag 20 juli kan je vanaf 19 uur gratis met een gids op stap doorheen het pand langs alle werken. Kapitein Zonderstroom voorziet fingerfood!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus smokkelt 4AD ook enkele bands het Polderpand in.

30.07: Suncreek + Ronker
Met een verslavende cocktail van new wave en postpunk brengt Suncreek gepassioneerde muziekfanaten aan het headbangen. Ronker is een band die je live gezien moét hebben. Jaren 80 meets postpunk meets indiemetal. Alles kan. Alles mag.

20.08: Colour Plates & Thiago Nassif
Colour Plates is de band rond songwriter Lieven Lammens en versmelt de kwetsbaarheid van akoestische folk met de intensiteit van rockmuziek. Thiago Nassif is een Braziliaans muzikant, componist en producer. Hij brengt een boeiende mix van pop en tropicalia.

En op 11.08 ben je welkom op het terras van 4AD voor onze Zomerse Vrijdag met Mystère!

Hans Depelchin is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Op zondag 23.07 neemt hij een beperkt publiek mee doorheen het pand en zal hij fragmenten voorlezen, gekoppeld aan de expo.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht!

En tot slot zijn er ook vier filmavonden, met telkens een filmterras dat opent om 21.00 uur. De films beginnen om 22.00 uur. Allemaal in de halfopen ruimte op de eerste verdieping van het Polderpand.

29.07: Onze Natuur
05.08: Turquaze
12.08: Fisherman’s Friends
19.08: El Ciudadano Ilustre

Het volledige programma en alle inschrijflinks kan je op deze overzichtelijke site vinden.

Tot in het Polderpand!