Takeover #5: Shellshock Studio

deel een rit op carpool.be

za 16.03.2024

| ► deuren open: 19:00 - 23:45 uur / begint om | ► 14 € Korting / 16 € VVK / 18 € Kassa / 3.6 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Uitverkocht – doorverkoop enkel via Ticketswap

TIMING

19.00 uur: 4AD Muziekcafé en deuren + bar concertzaal open
19.30 uur: Highkick Wizzard
20.30 uur: Aeveris
21.50 uur: Mantah
23.00 uur: Cowboys & Aliens

TAKEOVER #5 – SHELLSHOCK STUDIO

Voor de vijfde takeover geven we de sleutels aan Pieter Nyckees & Shellshock Studio! Al tien jaar lang is Shellshock een kwaliteitsnaam voor de zwaardere genres, variërend van alternatieve rock tot stevige metal. Begonnen als een kleine projectstudio in een garage, nu een professionele hotspot in Brugge. Pieter koos vier bands om het verjaardagsfeestje van de juiste sferen te voorzien: Cowboys & Aliens, MantahAeveris en Highkick Wizzard.

Highkick Wizzard

Band uit het exotische Woesten die sinds 2016 hardcore, punk en thrash metal in ongelovigen hun gezicht komt duwen. Hun eerste plaat ‘Magic Moshroom’ (geen typfout!) verscheen in 2021, begin 2024 komt er een nieuwe EP. Live en pal in je gezicht als opening van het tienjarige jubileum van Shellshock!


Aeveris

Deze vijfkoppige metalband bestaat uit leden van Fields Of Troy, Thorium, Lethal Injury, Always Fallen en Horizons. De vijf heren hebben hun krachten gebundeld om een beukende, zware en tegelijk pakkende sound te ontwerpen, geïnspireerd door bands als Lamb of God, Killswitch Engage, Slipknot en Trivium. Hun debuutalbum ‘White Elephant’ kreeg van Rock Tribune een sterke 8.5/10. Het leverde ze zelfs al een plekje op de affiche van Alcatraz op!


Mantah

Deze band met als uitvalsbasis Torhout zag het levenslicht tijdens de duistere tijden van de pandemie. Ze maken moderne metal met een vette knipoog naar de jaren ’90, met inspiratiebronnen als Korn, Linkin Park, Bring Me The Horizon en I Prevail. Ze zijn in korte tijd een serieuze trap op de carrièreladder geklommen met passages op Pukkelpop, Graspop, Wacken en Alcatraz.

Hun debuutplaat ‘Evoke’ (2022) kreeg lovende reviews op alle metalplatformen, Aardschok Magazine: “Evoke is hoe nu-metal vandaag de dag moet klinken: vermakelijk, no-nonsense beukwerk gebracht door een goed stel muzikanten. “


Cowboys & Aliens

Sinds 1996 zijn Cowboys & Aliens een begrip in de stonerrock scene van de Benelux. Ze deelden het podium met de Grote Jongens van Monster Magnet, Queens of the Stone Age, Nebula, Deep Purple en Soulfly, allemaal met dank aan hun energieke liveshows, straffe classic rock vocals en zware riffs. In 2006 verdween de band wegens personeelsproblemen, in 2011 sprongen ze opnieuw op de trein met intussen alweer vier nieuwe platen.

Het meest recente ‘BURN!’ wist Rock Tribune te bekoren: “Het is en blijft opmerkelijk hoe zanger/tekstschrijver Henk Vanhee er telkens weer in slaagt om van de refreinen echte oorwurmen te maken. (… ) Plaat van het jaar? Voor ondertekende is dat alvast het geval.”