Vandal X + Marooned

deel een rit op carpool.be

ma 29.07.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Marooned begint om 20:30 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Marooned
(be)

Marooned haalt hard uit met moderne rock in een stalen jasje. Als toemaatje bindt frontvrouw Lynne een melodieuze strik rond dit ruige geheel. Dit is eigen kweek op zijn best!

Toen ze twee jaar geleden ter gelegenheid van Lokale Helden een van de garageboxen op de Bloemmolenssite deden daveren, waren Frederik Denolf en Ward Spruytte nog op zoek naar een zanger en bassist. En kijk eens aan, deze zomer staat de band in volle formatie én met een debuut ep onder de arm, op ons podium!

Als fans van het zwaardere werk, schoot de muzikale carrière van Frederik en Ward uit de startblokken in de West-Vlaamse H8000- scene. De straight edge metalcore-band Spirit of Youth bepaalde eind jaren negentig mede het gezicht van deze hardcorescene. Beide waren muzikant bij deze pionier. Daarnaast was Frederik drummer bij Solid, Blood Redemption en Fields of Troy. Ook Ward gaf het luidste van zichzelf bij Solid en hij was daarnaast bij gelegenheid te horen bij Deformity, Congress en Kingpin. Punkrock, metal, grunge, stoner: het bleef jeuken in hun ganse wezen. Dus gingen ze door…

Zangeres Lynne Maes (o.m. A Hero Build) en bassist Miguel Wensch (Transcoder, Sincere, The Agreement) vervolledigen sinds 2017 de sound van de band. Met haar melodieuze en krachtige stem drukt Lynne haar eigen stempel op dit ruige kwartet met Skunk Anansie als grote voorbeeld.

Marooned laat zich graag beïnvloeden door Thrice en A Perfect Circle, maar ook door Pink Floyd – de bandnaam verwijst niet toevallig naar een van de nummers op The Division Bell.

De band repeteert al sinds jaar en dag in de repetitiebunkers van 4AD. Met trots laten wij hen het resultaat van al dat harde werk en vertier presenteren in onze zaal. Kan je niet wachten? Proef nu al van hun eerste uitgebrachte single Dance!

Vandal X
(be)

Ze zijn een van de belangrijkste vaderlandse gangmakers van de twisted heavy rock én peetvaders van ‘s lands noiseterroristen als Raketkanon, Onmens en Blægger. Met trots presenten we u voor de vijfde maal op ons podium: Vandal X!

Vandal X. Naast een bom van een nummer op de debuutplaat van Unsane, is het ook een Limburgs duo dat al meer dan twee decennia oplawaaien van platen maakt. Als er iemand de eretitel Belgiës luidste verdient, zijn zij het wel. Geen toeval ook dat ze Unsane als inspiratiebron gebruikten voor hun groepsnaam, hun splijtende sound komt dicht in de buurt van die van de New Yorkers.

Noise en hardcore zijn de hoofdingrediënten van de molotovcocktail die Vandal X op je afvuurt. Twintig jaar geleden namen ze als eerste Belgische band op met Steve Albini, waarna ze op verscheidene nationaal en internationaal befaamde festivals geprogrammeerd werden: ze tourden met bands als Fugazi, Barkmarket, Sonic Youth en Girls Against Boys.

Om hun monstrueuze sound te kunnen herbergen bouwden ze een eigen studio op het de boerenbuiten, met de niets aan het toeval overlatende naam Louder Than Everyone.

Hun negende meesterwerk Blood on the Street werd eind maart uitgebracht bij 9000 Records, Consouling Sounds. Opnieuw overtreffen ze zichzelf en werd de plaat een muzikale mokerslag die lang blijft nazinderen. Een primaire bezetting van drums en gitaar: meer heeft dit tweekoppig monster niet nodig voor deze exceptionele teringherrie anno 1995.

Na jaren aan versplinterende live shows hebben ze ook op het podium nog niet aan enige agressie ingeboet. Vandal X spuwen hun waanzin als een torpedo richting publiek. De band live zien is leven!