Whispering Sons + Muziekvereniging De Clingse Bossen

deel een rit op carpool.be

ma 31.07.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Muziekvereniging De Clingse Bossen begint om 20:30 | ► | ► |

concert @ 4AD

Muziekvereniging De Clingse Bossen
(be/nl)

Ze klinken als het weerbarstige lief van Madensuyu, zijn dol op experiment en bestempelen zichzelf als een vereniging maar zijn slechts een duo. We presenteren u met veel trots: Muziekvereniging De Clingse Bossen.

“Muziekvereniging De Clingse Bossen”, het klinkt als de naam van een dorpsfanfare maar niets is minder waar. De vereniging bestaat uit slechts twee leden, gescheiden door een landsgrens en de daarop groeiende Clingse Bossen. Doorheen postrock en intense soundscapes à la Mogwai, elektronica zoals die doorklinkt in de krautrock van Neu!, noiserock in de trant van The Van Pelt en Blonde Redhead en een flinke dosis improvisatie creëren de muzikanten een surreële sfeer die een lust is voor het oor.

Jan D’Hooge duidt zijn muziek als de ultieme kruisbestuiving van alle kruisbestuivingen tussen jazz, rock, electro, musique concrète… Vrijheid is voor Jan en Lars Senders een hoog goed, en met slechts twee muzikanten raken ze niet snel vastgeroest in de restricties van een standaard band. Toeval en improvisatie geven zowel de muziek als het artwork van De Clingse Bossen vorm.

Begin mei 2017 brengen ze hun debuutalbum uit op het Gentse kwaliteitslabel Consouling Agency. Wij zijn heel benieuwd naar deze toekomstige muzikale Belgische bom!

  • facebook

    Facebookpagina Muziekvereniging de Clingse Bossen

  • bekijk video

    Muziekvereniging De Clingse Bossen – Bloementuintje (live)

Whispering Sons
(be)

Het donkere geluid van Whispering Sons ademt vertwijfeling en nervositeit uit, wat zich vertaalt in een onheilspellende atmosfeer die rillingen over onze rug doet lopen. Deze jonge bende won vorig jaar Humo’s Rock Rally en liet intussen van zich horen in heel wat Europese landen. Dit is internationale klasse!

Ze snuisterden in de platenkast van hun ouders en pikten er de klassiekers van de postpunk, new- en cold wave uit. Het vijftal maakte zich vervolgens de sound van grote voorbeelden The Cure, The Sisters of Mercy, The Smiths, The Sound, Joy Division… eigen en wist met deze klanken een eigen geluid te smeden: een talent dat niet velen gegeven is!

De kille functionele drums, sfeerscheppende stem, strakke synths en inventieve gitaarriffs van Whispering Sons weten te overtuigen. Met hun eigenzinnige ijskoude herkenbare postpunk werden ze niet enkel gekroond tot winnaar van Humo’s Rock Rally in 2016, maar twee jaar eerder ook al tot de winnaar van de Brusselse Rockrace.

Wanneer Fenne Kuppens haar stem doet afdalen naar de onderste regionen van het menselijke bereik gaan we helemaal overstag. Deze jongeren uit Houthalen-Helchteren brengen sinds 2013 met messcherpe precisie en een overdosis bezieling de jaren ’80 overtuigend terug op ons podium.