Ygor + Fitzgerald + Supersonic

deel een rit op carpool.be

do 30.04.2015

| ► deuren open: 18:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ loods papegaei

Ygor
(be)

Ygor, een occultist uit de interstellaire ruimte, wordt in de Saharawoestijn gedropt door zijn kosmische karavaan. Vandaaruit reist hij naar Oost-Europa en de Karpaten, waar hij de mysterieuze eenzaat dr. Frankenstein ontmoet, een briljante maar gestoorde chirurg, componist en orgelspeler. Na diens dood neemt Ygor de partituren met de sinistere muziekstukken van de Dokter mee en verdwijnt van de aardbodem. Wij hebben deze bladmuziek in onze handen gekregen en spelen moderne variaties op de thema’s van de Dokter.

Fitzgerald
(be)

Fitzgerald werd begin 2012 opgericht door vijf vrienden uit Diksmuide en omstreken. Geleidelijk aan werd/wordt gewerkt aan uitsluitend eigen nummers, waarvan de inspiratie hoogstwaarschijnlijk in het Britse te vinden is. Na enkele optredens in eigen streek lonken nu meerdere concerten in Gent. Ook werden we geselecteerd voor de preselecties van Humo’s Rock Rally.

Supersonic
(be)

Supersonic is een coverband, die een mix brengt van goeie, minder voor de hand liggende coversongs. De bandleden zijn frisse (en minder frisse ) dertig-plussers die in het verleden bij andere bands reeds van jetje gaven zoals Rosa Nigra, Sonic Temple, Thin Line Men, Lamoure Brutalle, Checkpoint Charlie… En zoals Elvis zaliger ooit zei: Rock & Roll blijft in het hart.

In de zomer van 2008 hebben deze mannen The Elephant bij de slurf genomen en werd het startschot gegeven aan hun repetities in ‘de bunker’ van de 4AD. De stijl van covers bij Supersonic moet men zoeken in een mengeling van genres. Zoals de voorkeur van de bandleden zelf, en die gaat van Rock naar Punk, langs Britain Pop, met een vleugje New Wave en een druppeltje Metal.