Expo Onverbloemd#2

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator ‘par accident’ Christophe Denys dit jaar opnieuw een twintigtal kunstenaars samen voor de expo ‘Onverbloemd#2’. De torens van de Diksmuidse Bloemmolens zullen deze zomer terug twee maanden lang een artistiek rustpunt, een smeltpunt van invloeden, een ontmoetingsplaats voor zoekende zielen zijn. We nodigen iedereen uit om op ontdekking te gaan in deze artistieke oase en tijdelijke vrijplaats.

Curator Christophe Denys vertelt: ‘Wat ik schilder, wil ik schilderen: onverbloemd.’ Dit liet hij noteren in de brochure bij de Expo ‘Onverbloemd#1’ in de zomer van 2019. Deze slagzin vormt meteen ook de basis voor zijn curatorschap voor ‘Onverbloemd#2’.

Kunstenaars worden uitgenodigd op basis van hun authenticiteit, gekozen omdat ze Denys raken, los van leeftijd, gender, techniek of naam. Net zoals de Bloemmolens het landschap bepalen, zullen de kunstenaars op hun beurt het gebouw ijken, bezetten of optutten, waardoor de symbiose tussen kunstwerk en gebouw een nieuwe dimensie krijgt. Net zoals een schrijver of kunstenaar een wit blad benaderd, benaderen de kunstenaars van ‘Onverbloemd#2’ het gebouw als een blad met een geschiedenis en met een eerder verhaal. Voor even voegen zij hun kunst toe, en laten het gebouw dan terug gebouw zijn.

Integer, in samenspraak met wat is en wat was, net tegen de stroom in of een duidelijke ingreep die snijdt en wringt… Laten we hopen dat we tijdens ‘Onverbloemd#2’ de Bloemmolens voor even ‘eigen’ maken, en hopen dat deze mastodont ziet dat het goed is.

Praktisch:

De expo is geopend vanaf zondag 11 juli t.e.m. zondag 29 augustus telkens op zaterdag en zondag van 14 u. tot 18 u. Reserveren is verplicht. Gratis inkom.

Met werk van:

Saskja Snauwaert

Kristof Santy

Elke Desutter

Herbert Vandendriessche

Peter Defurne

Sien Godderis

Sven Verhaeghe

Karel Noyez

Peter Simoen

Peter Van Ammel

Simon Barroo

Alexander Bossuyt

Goedele Vanbesien

Leen Vandierendonck

Emma Loosbergh

Tiemke Gauderis

David Bruneel

Charlot Winne

Flore Tanghe

Suleika Van der Jeugdt

Thomas Eggermont

Elien Ronse

Jolijn Baeckelandt

Christophe Denys