Bio Fleur Coevoet

Fleur Coevoet is sinds 2013 creative director van Alter Ego vzw, dat eenmaal per jaar een alternatief muziekevenement houdt op een unieke locatie, verbonden met een kunstexpo. De focus van deze evenementen ligt op beleving.

Beleving staat dan ook centraal in haar tentoonstellingen. Haar werken tonen desolate plaatsen, waar vaak ingezoomd wordt op een detail. De confrontatie met verval en de melancholie die hierin vervat zit, vormen een rode draad in haar werken. Haar beelden zijn autobiografisch. Ze tonen plaatsen en beelden die voor haar een ziel in zich dragen. Een energie die roept en raakt.

Naast fotografie heeft Fleur Coevoet ook een liefde voor videografie en de esthetiek die hiermee verbonden is. In haar gefragmenteerde beelden neemt ze de kijker mee naar plaatsen die een eigen verhaal in zich dragen en creëert ze zo een zinderende atmosfeer. Voor haar expo Vanitas schreef Fleur Coevoet de tekst ‘Zwarte Aders’. ‘Gebed’, geïnspireerd op het levensverhaal van Sint-Godelieve, schreef ze voor de expo Theia. Deze kunstvorm zal bij toekomstige tentoonstellingen meer en meer verweven worden met haar fotokunst

Sociale linken

www.fleurcoevoet.com

facebook.com/fleurcoevoetphotography

instagram.com/zazayuki

Contactadres

fleur.coevoet@gmail.com