Innerwoud
(be)

Een man. Een contrabas. De diepe doordringende drones, opgetrokken uit een verwrongen contrabas en gedrenkt in melancholie, banen zich een weg doorheen je bloedbaan om zich te nestelen in je hart. Ontsnappen wordt moeilijk…

Innerwoud is de Gentenaar Pieter-Jan Van Assche (muzikant bij Zura Zaj). Geïnspireerd door traditionele muziek van IJsland en Canada, maakt Pieter-Jan sinds drie jaar als Innerwoud sferische muziek die zweeft tussen ambient, drone en neoklassiek.

Innerwoud gaat tot het allerdiepste. Met verschillende lagen contrabas en enkele subtiele elektronische effecten creëert Innerwoud een hypnotiserend mooi geluid, die voor de ene ondraaglijk zwaarmoedig klinkt en voor de ander kan dienen als een hoopgevende inspiratiebron.

Van Assche bespeelt zijn instrument vol tederheid en passie, en dat hoor je. Met zijn strijkstok, getokkel en voetpedaal creëert hij een donkere, minimalistische, meditatieve sound waarin ondoorgrondelijkheid de bovenhand viert. De ingetogen en lyrische melodieën vormen een bevrijdend lichtpuntje, als een onscherp licht die voortdurend priemt door de duisternis.

Pieter-Jan bracht zijn debuut Mirre (2015) uit op het Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds (Amenra, CHVE, The Black Heart Rebellion, Thisquietarmy…). Mirre wordt overstelpt door lovende woorden: bijzonder sfeervol, oprecht, intens, heerlijk, wondermooi, uniek, indrukwekkend… en krijgt een gemiddelde score van meer dan 90% in verschillende reviews. Nog steeds niet overtuigd? Ongetwijfeld maakt Innerwoud live een verpletterende indruk op jou in 4AD!