Karl Vandewoestijne is een gepassioneerde fotograaf met een late roeping. De 43-jarige fotograaf kocht pas acht jaar geleden zijn eerste fototoestel. Al snel wou hij meer. Bij de zoektocht naar een opleiding kon hij niet kiezen tussen de verschillende modules die opleidingscentra aanboden waardoor hij uiteindelijk terecht kwam bij Syntra West te Brugge voor de drie jaar durende opleiding fotografie.
In 2012 richtte Karl zijn eigen fotostudio 4T6 Photography op en werd zijn hobby een bijberoep. Na een extra cursus concertfotografie door Alex Vanhee kwam Karl in 2014 in contact met Musiczine, waarvoor hij tot op heden tal van concertzalen en festivals afschuimt voor een van de toonaangevende websites met concert- en CD-reviews. Naast de concertfotografie spitst hij zich toe op portretten en reclamefotografie.
De foto’s van Karl worden gekenmerkt door veel donkere partijen met een verfijnd lichtspel. Bij concertfotografie heeft men het licht niet in eigen handen. Het vinden van de juiste compositie, het juiste licht en het juiste moment is de essentie van een goeie concertfoto.
Bij de studioportretten houdt hij ervan om te spelen met de belichting wat zijn beelden een specifieke uitstraling geeft.

Meer lezen.