Portland

Portland komt ons opnieuw verblijden met dromerige elektronica en oprechte indiepop. Ze komen zich in 4AD klaarstomen om hun gloednieuwe plaat ‘Departures’ mee op tour te nemen.

Portland is in korte tijd een gevestigde waarde geworden in het Belgische muzieklandschap. Het begon met een finaleplaats in Humo’s Rock Rally in 2016. Twee jaar later behoorden ze tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Oorwurm ‘Pouring Rain’ werd een veel gedraaide radiosingle. De uitverkochte clubtour toonde de impact van hun prachtige droomwereld op debuutplaat ‘Your Colours Will Stain’. Ook Rock Werchter, Pukkelpop en The Great Escape ontvingen Portland met open armen.

De groep vervlecht hedendaagse indiepop met americana en folk, soms afgewerkt met een vleugje elektronica.

In 2022 trok de groep naar het Verenigd Koninkrijk om het vervolg te schrijven dat dit jaar in maart verschijnt. ‘Departures’ belooft een nieuw hoofdstuk te worden in de prachtige sound die Portland tot nu toe wist te creëren. In primeur te horen op de try-out in 4AD!

Update 08/03:
We vernamen onlangs het nieuws over het onverwachte vertrek van zangeres Sarah Pepels uit Portland. Maar maak je geen zorgen: de try-out gaat door zoals gepland!