Proyecto Secreto
(be)

Proyecto Secreto is terug! Deze legendarische feestbende blijft trouw aan hun zuivere en aanstekelijke mix van ska, reggae en tropische rock die hen zo’n twintig jaar geleden katapulteerde op de fijnste podia van België en omstreken. Albumreleaseconcert!

Jawel, ook 4AD stond in 2003 op de eerste rij om Proyecto Secreto met hun debuutalbum Bruce Lee is back (Brixton Records) te ontvangen op het podium. Het publiek was gekomen om te dansen en te vergeten, en dat deed het met verve.

Proyecto Secreto vindt zijn wortels in 1995 met de oprichting van The Subzero Skaband. Eind 1998 komt de Chileense Eduardo Vega zijn vriend Roberto Rojas opzoeken en richten ze samen Proyecto Secreto op. Al snel wordt hun geheim onthuld en spelen ze het volledige Belgische clubcircuit plat. Verschillende nummers worden uitgebracht op de eerste en tweede Brixton Cats Compilatie. Het succes is groot: Proyecto Secreto overtuigt door de authenticiteit van hun sound en deelt het podium met onder meer soul legende Alton Ellis en de gevestigde waarde The Skatalites.

In februari 2019 brengt Proyecto Secreto de laatste single Jamaica 69 (oorspronkelijk uit 2006) opnieuw uit en kondigt zo de comeback aan, tot groot jolijt van hun grote achterban. We zagen hen ondertussen ska uitspuwen op de heupen van menig festivalganger tijdens de Gentse Feesten en Copacobana en kunnen niet wachten tot ze dat binnenkort bij ons doen.

We hebben 14 jaar gewacht op een nieuwe plaat en het is eindelijk zover: Proyecto Secreto releaset het nieuwe album Alto (Zephyrus Records) in april en stelt dit voor de allereerste keer bij ons voor. Smeer je kuiten alvast in!