Ahmed Roni and the New Era
(ku/be)

Proef met Ahmed Roni and the New Era van een wereld zonder grenzen, de kracht van muziek, de kracht van grootse muzikanten en de kracht van open geesten.

Eind 2016 gaven we ons podium volledig over aan iemand op de vlucht, zoekend naar geluk: de Koerdische topmuzikant Ahmed Roni (zang en saz).

Geen betere wingwoman voor een unieke combi dan drummer/percussioniste Karen Willems (Inwolves, Zita Swoon Group, Novastar), zelf steeds op zoek naar nieuwe, muzikale avonturen. Haar fascinatie voor Turkse muziek uit zich in verschillende samenwerkingen met o.m. Baba Zula en Reverie Falls On All. Na een eerste kennismaking in Veurne, waar Roni toen noodgedwongen gevestigd was, sprong de vonk over: Roni en Willems musiceerden meermaals samen, onder meer op ons podium. Samen improviseerden ze live vanuit hun eigen achtergrond met wereldse expertise. Superieur!

Ahmed Roni en Karen Willems gaan vandaag nog een stapje verder. Met Ahmed Roni and the New Era lanceren ze een gloednieuw project. Karen ging deze zomer aan de slag met enkele Koerdische traditionals van Roni, dopte ze even in ‘de Willems saus’ en maakte eigen arrangementen.

Samen met gitartist Maarten Flamand (Antler King, Elefant) en pianist/gitarist Thomas Noël (Le Grand Bateau, The City’s Song, Blindman …) werkt het duo de arrangementen verder uit. Het resultaat? Een rijk muzikaal universum waar oosterse en westerse klanken elkaar vinden en elkaar uitdagen. En dat kunnen wij enkel maar toejuichen.

Verwacht u dus aan een west/oost-mix om van te smullen, vol overgave, wereldse liefde en talent. Klaar voor een nieuw tijdperk waarin de kracht van culturele diversiteit sterker dan ooit naar voren treedt? Wij wel!