Von Detta
(be)

Je trommelvliezen doorboren met snoeiharde melodische powerrock? De vijf Von Detta’s zijn er een kei in.

Ben je bekend met een aantal undergroundpodia, dan zag je Von Detta hoogstwaarschijnlijk al eens eerder aan het werk. De band ontsproot zo’n zes jaar geleden in de Gentse woestijnbodem. Al snel zaten ze qua sound en energie op het juiste spoor en brachten ze hun debuut ep Exit Grand Piano (2016) uit.

Von Detta vertoeft graag in de regionen van de melodische powerrock, waar ijzersterke gitaarriffs, groovy bassen en rauwe vocalen de bovenhand vieren. Een flinke scheut stoner en een knipoog naar de zwaardere genres uit de jaren ’90 (denk: Faith No More), geven de sound van Von Detta net dat tikkeltje meer.

Sinds kort neemt Manuel Remmerie (Majestic Sun) de vocals over van Tom Claus, die noodgedwongen de band moest verlaten. Maar niet getreurd, want Manuel deelt live én op plaat meteen raken klappen uit met zijn rauwe, maar toch verstaanbare zang.

Von Detta presenteert op ons podium hun kersverse tweede ep Burn It Clean (najaar 2019, Polderrecords). De plaat huisvest  vijf mokerslagen van songs, die een soundtrack vormen voor de strijd tussen innerlijke engelen en demonen van ieder bandlid. De ep werd meesterlijk geproducet door Ian Clement (Wallace Vanborn). Een proevertje kregen we al voorgeschoteld met de single Devil’s Child. En het mag gezegd worden: dit smaakt absoluut naar (veel) meer!