Nocturne STROOM/LIJN

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren.  Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Saskja SnauwaertChristophe DenysPeter Simoen, Tiemke Gauderis, Rik Delrue, Diederick Nuytens, Sven Verhaeghe, Jolijn Baeckelandt, Ann Sophie Deproost, Donacienne Wittewrongel, Jill Vandorpe, Tom van Ryckeghem, Simon Barroo, Matthieu Lobelle, Peter Defurne en Nienke Baeckelandt.

Programma

SPLIT, Citywalk

Simon Barroo deelt d.m.v. een wandelperformance de stad op in diverse blokken. Het woord SPLIT is de leidraad, de infrastructuur van de stad dicteert het parcours.
Praktisch: start wandeling om 19.00 u. aan 4AD. We eindigen aan de expo STROOM/LIJN in de oude Broederschool.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt meer context gegeven bij de werken en/of de kunstenaars.
Praktisch: de rondleidingen starten om 20.00 u. en om 20.30 u. Inschrijven is niet nodig, stipte aanwezigheid is vereist. Duur: +/- 1 uur.

Concert Uma Chine

Om 22.00 u. is er een schitterende muzikale afsluiter van de nocturnes. Een uniek concert op een unieke locatie! Zie hiernaast.

Restaurant Stroomloos

Het openluchtrestaurant Stroomloos opent uitzonderlijk haar deuren op zondag. Van zodra de wandelperformance met Simon Barroo erop zit, kan er aangeschoven worden aan tafel voor democratische prijzen. Kom dus langs met een lege maag en proef van de heerlijke gerechten van kok Tijl (Water en Vuur)!

Praktisch

Gratis toegankelijk.
Locatie: oude Broederschool (Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide)