1.5 meter sessie: MATTIASDECRAENE + Mirek Coutigny

deel een rit op carpool.be

vr 17.07.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Mirek Coutigny begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Mirek Coutigny
(be)

Muziek voor de denkers en dromers… beter kunnen de muzikale pianolandschappen van Mirek Coutigny niet beschreven worden. Baanbrekende minimalistische composities, die het hart een slagje doen overslaan.

Met zijn tweede album The Further We Ventured gaat Verse Vis-winnaar ’19 Mirek Coutigny (naast collaboraties met Spectra Ensemble en Gabi Sultana) letterlijk en figuurlijk een stap verder: intuïtiever, organischer, gegroeid. De vergelijkingen met Jóhann Jóhannsson of Ólafur Arnalds komen niet uit de lucht gevallen, ook Coutigny’s wereld wordt bewoond door pianonoten die langs je heen druppelen en dwarrelen, tedere elektronica, flirts met de bijna-stilte en  bovenal onversneden schoonheid.

  • bekijk video

    Mirek Coutigny – The Further We Ventured (live from Club Telex)

MATTIASDECRAENE
(be)

De Gentse saxofonist MATTIASDECRAENE liet ons met Nordmann en MDCIII al alle hoeken van de jazzkamer zien. In zijn nieuwe solo-project tovert hij met sax, loops en een flard elektronica een nieuwe, eigenzinnige trip bijeen: repetitief en minimalistisch.

Met zijn beklijvende, experimentele stijl slaat hij alle jazzclichés aan diggelen. Zijn zelfgetitelde debuut  (’20 W.E.R.F. Records) is avontuurlijk, eigenzinnig en onverwacht: DECRAENE’s kosmische, ambient soundscapes worden opgebouwd uit loops en effecten, maar de bouwstenen van zijn muziek – zowel de lange, etherische melodielijnen als de onbestemde klanken – worden exclusief gecreëerd met de saxofoon. Verwant aan de universa van Colin Stetson of John en Alice Coltrane boetseert DECRAENE een unieke muzikale taal, waarin de tedere hunkering en het tumult van een woeste natuur samenkomen.